Leksaker.

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-26 @ 21:02:28
 
Hörde någonstans att barn har i snitt över 500 leksaker. Nu vet jag inte vid vilken ålder det är uträknat, men det låter ju helt galet mycket!
Men så räknade jag Veras prylar och trots att vi köpt typ 3 leksaker till henne så blev det massor - så jag kan mycket väl förstå den där siffran om jag tänker framåt några år...
Känner att det är något jag vill undvika, jag vill inte ha mängder med prylar varav det mesta ligger oanvänt - varken för hennes del eller för min egen!
Dessutom så leker hon ju inte ens med sina saker ännu, hon utforskar, vänder och vrider, tittar och känner för att kasta åt sidan och sen utforska nästa pryl.
På morgonen när vi kliver upp tömmer hon sin leksakskorg, en sak i taget landar på köksgolvet och när korgen är tom ger hon sig iväg för att utforska nåt annat som är mer intressant, typ vedspisen, diskmaskinen eller grytskåpet.
Så varför ska hon ha 30 leksaker i den där korgen?
Häromveckan satte vi oss och delade upp grejerna i högar, en del fick ligga kvar framme och resten la jag bort. Efter en vecka bytte jag saker och helt plötsligt tyckte hon att dom sakerna var nya och spännande igen!
Så om en vecka eller två kan vi byta igen och då har hon 'nya' roliga saker att utforska utan att jag behöver köpa en pryl!Utanför mitt köksfönster.

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-26 @ 08:42:39
 
Så här fint var det när jag tittade ut genom köksfönstret för precis en vecka sedan.
Idag är nästan all snö borta.
Men, vad gör väl det när man har ett berg till, där snön ligger kvar än så länge! Så idag tar jag och Vera med oss pulkan och åker en sväng upp till Runeåberg.


Full fart.

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-23 @ 20:34:49
Så var det plötsligt söndagkväll igen. Hur kan tiden gå så fort?
Här på berget spenderades större delen av lördagen utomhus, det var så fint väder att vi inte kunde hålla oss inne. Promenerade med vagnen, åkte pulka och Vera fick sitta i snön och leka - tills hon upptäckte att snö var smaskens och skulle sitta med ansiktet ner mot backen och mumsa i sig... Då tyckte den här trista mamman att hon fick sätta sig i pulkan igen!

Idag har vi däremot inte kommit utanför dörren en enda gång förutom till och från bilen vid babysimmet.
Trodde förresten hon skulle ta en lång tupplur när vi kom hem men inte då, hon har härjat runt och busat  tills hon slocknade i sin gunga! 
Underbara lilla vilde :-)

Här är ett par bilder till från vår alla hjärtans dag fotografering:
 
 
 
 Lite närmre.

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-21 @ 21:36:43
Jag bor med en hantverkare och vet så väl allt som kan hända som gör att jobb drar ut på tiden - nåt händer snickaren som gör att mattläggaren måste vänta som i sin tur gör att rörmokarens jobb påverkas vilket i sin tur gör att en annan kund får vänta nån dag extra innan hans jobb blir gjort. Därför har jag inte hakat upp mig så mycket på att vi fått vänta på mattläggare. Den första blev sjuk, och så blev nästa sjuk och det är ju inte bara vi som behöver få golvet lagt. Det är ju sånt som händer och som jag inte kan påverka så varför reta upp mig?
Men, idag dök dom till sist upp och jag är sååå glad att vi äntligen är ett steg närmare att få tillbaka vår tvättstuga! Kanske lite extra glad och extra tacksam just på grund av väntan...

Vera var också väldigt glad över att så mycket spännande hände och ville gärna vara med och känna på spackelsäckar och kolla vad som pågick:


Går allt som planerat så blir golvet färdigt under nästa vecka och sen är det  bara resten kvar - väv på väggarna, sen målas, nya lister, tillbaka med tvätt och torktumlare, nya garderober, nytt porslin, spegel och ev skåp till lilltoan... 
Kom just på att jag inte ens bestämt vilken färg väggarna i tvättstugan ska vara! Förslag?
Gunga.

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-20 @ 13:09:34
Hoppgungan som vi köpte till Vera när hon blev 6 månader har verkligen varit populär! Hon älskade den från första stund och har suttit i den minst en liten stund varje dag. Men förra veckan kände vi att hon börjar vara lite stor för den så den fick flytta upp på vinden och istället plockade vi ner denna gunga och hängde i köket:


Hon ser lite skeptisk ut på bilderna men det är nog mest för att jag envisas med att fota istället för att knuffa på fart, för hon älskar denna gunga med!

 
och jag tycker den är hur bra som helst om jag tex ska plocka i diskmaskinen utan att hon ska vara där och klättra in i den ;-)


Sortering. Eller?

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-18 @ 15:27:18
Vera har sett hur vi städat och sorterat bland våra saker på sistone så idag bestämde hon sig för att hjälpa till:Vet inte om det blev så mycket bättre än innan dock...

Det tog emot att gå utanför dörren idag men till sist fick jag tummen ur och klädde oss för en tur upp i skogen. Väl ute var det jätteskönt förutom att mina vinterskor inte riktigt är gjorda för snö (!) så jag hade fulla skorna med snö efter bara en liten bit. Vera däremot var helnöjd där hon satt i pulkan med nya varma tossar på, surrandes med träden och tittandes på allt runtomkring. Men så när vi gick ner på vägen för att vända hemåt blev det tyst, hon lutade mer och mer och plötsligt sov hon!
Stannade för att fota men då vaknade hon.  Hon är ju inte direkt känd för att ha lätt för att somna så jag blev lite paff :-)
Men det var bara en liten powernap som behövdes för sen var hon pigg igen och vi hann även prova vår nygamla spark vi fick hemlevererad i förmiddags.Solsken!!

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-17 @ 13:59:39
 
Gick runt berget på förmiddagen och det var så sjukt jobbigt!! Det var lite moddigt på sina ställen men inte så det egentligen var så värst tungt att dra vagnen, jag var nog bara helt ur form.
Men solen sken och det var vår i luften vilket piggade upp! När vi kom hem sov Vera fortfarande så jag slog mig ner mot en solig vägg och där fick jag sitta och lyssna på takdroppet och fåglarnas kvittrande i nästan en timme innan Vera vaknade och ville komma upp ur vagnen.
Bilden ovan är från en av mina favoritsträckor längs promenaden vi brukar gå. Tycker det är så fint vid älven och den gamla ljugarbänken som vuxit fast mellan två björkar är så charmig. 


Städa och fixa.

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-16 @ 21:04:13
Trots att vi inte är riktigt pigga än har vi fått massor gjort här hemma senaste dagarna!
En ny dörr till tvättstugan är på plats samt nya lysrörsarmaturer i taket. Mattläggaren som jag såg framemot skulle komma förra veckan hoppas vi på nu till veckan istället, dessa hantverkare.. ;-)

Vera vill gärna vara med så fort det händer nåt:


Dessutom har vi städat och möblerat om på kontoret och även om det kändes ett tag som att det bara blev kaos så lyckades vi få allt i ordning och det blev så mycket bättre än innan!

Även här var damen mitt i smeten så att säga: 


Men jag hittade en smart förvaringslösning som höll henne på plats en stund:Vad gör man inte för lite lugn och ro?! ;-)Sjukstuga.

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-15 @ 15:08:49 
Här hemma snoras och kraxas det för fullt! Vera är på bättringsvägen men nu känner både jag och Emil oss rätt risiga istället.
Efter två jobbiga nätter för bönan fick hon sova gott inatt och jag fick en välbehövd sovmorgon imorse då Vera och Emil klev upp och åt frukost och sen gick ut en stund. 
Jag blir verkligen ett vrak när jag inte får nog med sömn så jag var såå tacksam!

Fick besök av pappa idag med och vi bänkade oss framför tv'n med lite gofika. Jag som vanligtvis är totalt ointresserad av sport börjar bli omvänd efter senaste veckans alla medaljer - jag var nästan lika slut som Kalla när hon passerade mållinjen!! ;-)

Utanför fönstret yr snön och i mitt knä ligger Vera och sover. Tänker nog fortsätta den här lördagen i samma stil.. 


 


Glad Hjärtedag!!

Dagbok - Kommentarer (1)
2014-02-14 @ 15:38:10


Men inga fler pussar nu va?!!
/Vera.
 


Världens finaste!!

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-13 @ 13:12:19

 Den här lilla filuren är jättesnorig och höll sin mamma och pappa vakna halva natten.. Till sist gick vi upp alla tre och satte oss i köket och det var ändå ganska mysigt på nåt vis. Trots att snoret rann så var hon så glad och satt där och surrade med oss :-)

Idag har vi sällskap av min pappa. Medan mamma är på väg till huvudstaden med min syster så roar vi oss med semlor, OS och pulkaåkning med Vera och Roger.


Det blir aldrig tråkigt med dig!!

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-12 @ 19:23:00
Jag kan längta efter att göra andra saker än att vara med Vera, men så fort jag får en stund till nåt annat så längtar jag efter henne, är det inte lite lustigt.. =)

 


Gå ut!

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-12 @ 18:21:00
  
  

Var på föräldraträff häromveckan och det var en psykolog med som höll i det hela. Bland annat så fick vi frågan vad vi skulle kunna göra bättre som föräldrar och nästan alla svarade - vara ute mer!
En av dom var jag (jodå, jag kan nog komma på fler saker men kom inte på nåt just då). Visst berodde svaret  delvis på att det precis varit iskallt ute ett par veckor och det tar emot att ha sin dryga 8 månaders bevis ute i -20... men innan det blev kallt var jag nog också rätt kass på att gå ut.
Så nu sista tiden har jag faktiskt tagit mig i kragen och gjort nåt åt det! 
Varje dag ser vi till att få lite friskluft. Den senaste veckan har vi masat oss runt berget nästan varje dag, i oplogad djupsnö ena dagen och på blankis nästa - men så värt det! 
Hinner hon vakna innan jag hunnit in och parkerat min bak i soffan brukar vi stanna ute en stund till och åka pulka vilket hon älskar! Sitter och viftar med sina små armar och hejjar på mig som drar. Allt ska gå fort och helst låta.
Lyckan var total i helgen när jag drog henne i pulkan bakom Emil som körde snöslungan =)
 


Vera Rocktjej.

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-10 @ 15:15:23


 


Liten.

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-06 @ 17:55:25
Hälsade på en liten, liten kille och hans familj idag. Veras kusinbarn.
Fastän jag såg en lika liten bebis förra veckan blev jag liksom lika förvånad idag, att han var så liten.
Vera var med och hon var ju hur stor som helst i jämförelse.
Dock var hon inte så impad av bebisen som jag, hon tyckte att hunden var betydligt mer intressant - den var det ju lite mer fart på ;-)

Något annat som hon tyckte var helkul var att få hjälpa till att öppna presenter! Att dom inte var till henne kvittade, bara hon fick prassla med papperet:

 
 


Det tar tid..

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-02 @ 20:29:24
När vi i höstas började riva ut tvättstugan visste vi att det skulle ta lång tid att bli färdiga, och det har det gjort... Men nu börjar det äntligen kännas som att vi  närmar oss målet! Idag har Emil gjort ett riktigt krafttag och till veckan kommer förhoppningsvis mattläggaren och börjar spackla golvet.


Jag har lite dåligt samvete över att jag hjäper till så lite, det enda jag gjort är att riva tapeter och plockat bort några lister, men det är inte så lätt när man har en liten vilde som ska underhållas också! Många mil i bil.

Dagbok - Kommentarer (0)
2014-02-01 @ 23:08:08
Tidig lördagsmorgon på Gruvberget, Emil kokar gröt och Vera vill vara nära:


 Efter frukost lekte vi och fixade lite i tvättstugan innan vi hoppade in i bilen och åkte mot Österåsens hälsohem där vi hade lunchdate med Veras farmor. 
Jag har varit in där en gång för hundra år sedan men var då bara till badbassängen, men idag fick vi en riktig rundvandring och det var roligt att se. 
Åkte hem en snabbsväng och sen vidare till Sundsvall. Några stopp här och där, bland annat hos en helt fantastiskt fin liten kille, endast dryga veckan ung. Han var såååå liten! Har Vera verkligen varit så där yttepytte liten för bara 8 månader sedan??!! Jag fattar inte... 
Fika och lek hos Veras farfar och sen in i bilen för att åka hem igen. Många mil i bil för en rastlös liten Vera men hon har varit så duktig och sov mestadels av tiden.
Har varit desto mer vaken ikväll istället:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus