Sjukstuga.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-09-30 @ 20:49:42
Helgen har bestått av snorande och hosta för min lilla familj. Jag är frisk än så länge men räknar med att jag kommer få min beskärda del av det inom den närmsta framtiden.
Fredagen var riktigt jobbig, Emil jobbade från 7 på morgonen till 01.30 på natten och Vera var så snorig, hostig och olycklig hela dagen. Jag bar och bar och bar, det kändes som att den dagen var minst en vecka lång och jag tänkte på alla dom som av nån anledning alltid är ensam med sina barn, ensamstående eller med partner som jobbar borta på veckorna - det är värt såå mycket att vara två som kan avlasta varandra, om så bara på kvällstid.
På lördagen vände det och började bli bättre för Vera men då var det Emils tur istället. Igår var han helt utslagen och idag var han faktiskt hemma, första gången nånsin tror jag!
 
Igår mitt på dagen var jag bjuden på en Inför Ladies Night -träff med ett gäng tjejer och då fick Vera stanna hemma med Emil och det var som om hon kände på sig att han behövde få vila, hon tog en sovstund på tre timmar! Det är inte ofta!!
 
Imorse smög hon och jag upp före sju och klockan åtta sov hon sött i sin vagn medan jag kunde sitta i lugn och ro framför Nyhetsmorgon med lite pyssel. Håller på att göra de sista sidorna i mitt gravidalbum och sen ska jag påbörja ett album till Vera. 
 
 


Snuva i näsan & hosta i halsen.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-09-26 @ 13:51:51
Min lilla tjej är krasslig idag, snoret rinner och imorse hade hon hosta. Busar och är glad emellanåt men energin tar slut fortare än vanligt och hon är inne på sin tredje vila för dagen redan.
Håller tummarna att det går över fort! 
 
 

 


Sömnlösa nätter

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-09-23 @ 14:15:48
De senaste veckorna har Vera sovit dåligt på nätterna men i helgen har det gått ganska bra. Men när jag då slappnar av och tror det vänt så var det dags igen!
Strax efter två började hon skruva på sig och jag la mig intill henne för att hon skulle få äta. Hon ligger lugnt en stund och just när jag tror att hon ska somna om får jag en fot rakt i magen, sen en till, armarna börjar veva och hon börjar med sitt nyaste partytrick - smacka med tungan. Sen fortsätter det så i över en timme, hon är inte missnöjd eller gnällig utan det är mer som att hon har myror i kroppen och bara måste sparka, sprattla, nypa och vifta och hela tiden vill hon ligga nära, nära mig så till sist känns det som om hela min kropp kommer bli helt utnött av den ständiga friktionen!
Till sist gick jag upp med henne, bytte blöjan trots att den var torr, gick runt en stund med henne medan hon bara tittar på mig och lyser som en liten sol!
Lägger oss igen, hon äter lite, slappnar av och just när jag tror att vi ska få somna om kommer den där lilla sprattelfoten igång igen, sen nästa, hon vänder sig fram och tillbaka och kan bara inte ligga stilla.
När jag till sist tror att jag aldrig någonsin igen ska få sova så vänder hon sig mot mig och börjar äta, ligger stilla, slappnar av och lägger sin varma lilla arm över min mage som för att hålla om mig och känslan av att få vara den allra viktigaste människan i någon annans liv är så stark och mäktig just då! Vi somnar om till ljudet av varandras andetag och allt som nyss var så jobbigt är bortglömt.
Tills en timme senare när den där lilla foten trycks in i mina revben, sen nästa och så är turbo-Vera igång igen!
 
 


Massage och Bad.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-09-21 @ 19:07:45
Gårdagen blev ett enda bilåkande kändes det som! Klockan ringde före sju för en timme senare skulle vi vara i stan och hämta min pappa som lämnade in bilen på verkstaden, sen skjutsa honom till Långsele och åka hem.
Vid tio packade vi in oss i bilen igen och åkte till stan, nu för babymassage och efter det tillbaka till Långsele, hämta mamma och pappa och skjutsa ner dom till stan medan jag och Vera åkte till Långsele igen och väntade in dom för en sen lunch och sen hem en sväng innan vi för fjärde gången åkte in till stan, då för middag och surr med vänner.
Många mil på en dag och Vera blev ordentligt less på att bli satt i bilstolen!

Babymassagen gick iaf jättebra, det var en mysig stund och vi kommer fortsätta gå de tre tillfällen som är kvar. Det är BVC som anordnar för oss ur maj-månads föräldragrupp, 50 kr för 4 tillfällen med instruktör, olja och ett häfte som visar hur man gör.
Igår var det 14 bebisar och det är så otroligt kul att se alla dessa småttingar som är född under samma månad men som alla är så olika!
Medan de andra bebisarna låg så snällt på rygg och lät sig masseras så låg turbo-Vera och snurrade runt så fort hon fick chansen! Till sist gav jag upp och lät henne ligga på mage medan jag masserade hennes ben och hon var så nöjd över att få ligga och prata och spana på alla små kompisar runt om.
Några hade tagit med fika och bjöd på efteråt så vi stannade kvar och surrade en stund.
Får se om jag lyckas slänga ihop nån liten kaka att ta med till nästa gång.

Idag hade jag också ställt väckarklockan, fast lite senare. Hann dock kliva upp låångt innan den ringde för Vera tyckte det var morgon kring 7-snåret.
Efter frukost för henne och mig och en stunds vila i min famn tog vi med oss badkläderna och åkte till stan för babysimmet.
Vera har på senaste tiden börjat somna kring 10-tiden på förmiddagarna så det blev ju mitt i hennes sovtid, så hon var ganska trött redan när vi kom dit. Men med lite hjälp av vår snälla instruktör som kunde vara med henne ett tag i omklädningsrummet så jag fick duscha och byta om så gick det bra och jag hann sitta och ge henne mat i lugn och ro en stund innan vi skulle ner i bassängen.
Vera tyckte det var jätteskönt och jag tyckte det var hur kul som hest! Alla fick göra övningarna utefter vad bebisarna ville, vi sjöng lite sånger och det var väldigt lugnt och avslappnat.
Vi badade bara en kvart idag för att småttingarna ska få vänja sig och det var alldeles lämpligt. Vera var jättetrött och efter en del gråt i omklädningsrummet så somnade hon sen som en stock direkt jag satte henne i bilen och sen har det varit en trött tjej hela dagen. Hon ligger i sin vagn och sover nu sen flera timmar tillbaka och det är ju inte likt henne!Imorgon har vi inget planerat och det känns hur skönt som helst!
 
  


Rulla runt.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-09-19 @ 17:34:19
Igår la jag Vera på rygg mitt på filten, tittade bort 2 sekunder och sen såg det ut så här:
Att vända från rygg till mage har hon ju blivit en riktig hejare på men att ta sig tillbaka till ryggläge har varit desto svårare, men inte nu längre! Igårkväll rullade hon utan problem ett helt varv så fort jag la ner henne, gång på gång!
Nackdelen är att hon rullar bara åt ett håll så filten tar slut ganska fort...
 
Igår besökte vi Aquarena för första gången för en timmes teori inför babysimmet. Vera tyckte som vanligt det var tråkigt att sitta stilla och undrade varför vi inte kunde hoppa i poolen direkt! Jag själv tyckte det var jättebra, kul att se vilka fler som ska gå och att få se lokalerna och veta hur man gör med bebisen medan man duschar osv.
 
 
 
 
 


Bära.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-09-17 @ 20:12:42
När Vera föddes fick vi pengar till att köpa en bärsele och valet föll på en BabyBjörn One som är ergonomisk för både baby och den som bär samt att den kan användas från 3,5 kg tills dess att barnet är ganska stort (minns inte vikt, 15kg tror jag) och att man kan bära den på magen nu och på ryggen när hon blir äldre.
Dock var Vera inte lika impad av den som mig till en början...
Hon har ju alltid velat bli buren mycket men selen fungerade mest bara då man dammsög (dammsugaren är hon mycket impad av!) men annars var hon väldigt missnöjd.
Men så när vi var på Rotsidan i somras provade vi vända henne utåt eftersom hon då i regel aldrig ville bli buren vänd mot oss längre - och genast gick det bättre, hon kunde se sig omkring och tyckte det var helt okej. 
Men sen har den mest legat och samlat damm tills för ett par veckor sedan då jag testade igen och det gick jättebra! Så nu har vi den när jag behöver armarna fria för städning eller annat när vi är inne och ute går vi promenader i skogen, tittar på träd och jag kan till och med passa på att fota medan hon hänger med! Hon är så intresserad av omvärlden och att gå i skogen där det finns så mycket att kika på är populärt.
Det tog lite tid men till sist växte vi i den!
Men om det blir fler bebisar i det här huset så kommer jag nog prova bärsjal, hör och läser så mycket bra om dom, speciellt för nyfödda.
 
Den här bilden tog jag idag när vi var ute och promenerade, Vera fick inviga sina fina älgsockar som mamma stickande redan innan hon föddes:
 
 


Enkelt.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-09-16 @ 09:58:05
Det dånar på taket av regnet och jag sitter här på kökssoffan (ni har nog fattat vid det här laget att det är min favvoplats) med Vera, Nyhetsmorgon på tv'n och några tända ljus. Vi kanske åker till stan sen för några ärenden, eller så gör vi det inte..
Livet är ganska enkelt.Smått och gott från veckan.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-09-15 @ 16:31:00
 
 
   
 
 


4 månader.

Vera - Kommentarer (1)
2013-09-15 @ 15:13:00
Idag blir vår lilla böna hela 4 månader, helt otroligt!
Och igår var det precis ett år sedan jag kissade på en sticka och fick bekräftat att hon låg på jäsning där inne i min mage. Så i ett helt år har hon funnits med oss.
 
 
Att bli förälder är det största och mest omvälvande som hänt mig. Vissa saker är inte alls som jag hade föreställt mig - som det här med att jag trodde bebisar sov massor på dagarna... Inte vår lilla tjej! Även om det blir allt längre stunder. Hade heller aldrig trott att bebisar kan äta så ofta eller att det skulle gå så otroligt mycket blöjor (tack Norge som håller dom utgifterna nere!). Däremot hade jag trott att nätterna skulle vara jobbigare och det har egentligen aldrig varit nåt problem förutom sista tiden då hon plötsligt börjat tycka det är morgon kl 04.00... Men trots att jag ibland är så trött att ögonen går i kors, att jag stundvis känner mig som en levande mjölktetra och att dammråttorna hugger mig i hälsenorna när jag kliver ur sängen på mornarna så har jag aldrig känt mig så tillfreds med tillvaron som jag gör sen Vera kom in i våra liv! Hon är verkligen en liten solstråle som lyser upp allting!
 
I denna stund sitter jag på kökssoffan med henne sovandes i famnen, en 5600 gr lätt och 63 cm lång liten bulle!
I veckan som kommer ska vi börja på två olika aktiviteter, babymassage och babysim. Det sista tror jag kommer passa henne perfekt, dels för att hon älskar vatten och dels för att hon är så otroligt rörlig, inte still en sekund! Babymassagen får vi väl se hur det går med - just för att hon är en sån liten sprattelfia! :-) men jag ser fram emot båda!
Jag ser fram emot varje dag med min fantastiska lilla familj! 
 
 

 


Rätt lik mig..

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-09-11 @ 10:16:00
Ju äldre Vera blir desto mer av Emil kan jag se i henne, allra helst när hon grimaserar (konstigt;-) ) eller när hon spärrar upp ögonen och suger på underläppen. Men när jag jämför med bilder från när jag var liten så ser jag att hon är otroligt lik mig.
Idag plockade jag dessutom fram en outfit som jag hade när jag var liten och innan dess var det min syster som hade den.
 
Måste dock skilja en del i längd på oss för jag var nog närmare 6 månader på bilden och Vera är bara 4 och på henne kommer den nog vara för kort om en månad då det är fötter på.
Måste kolla i Lillemors fotoalbum med och se om jag hittar nån bild på henne.
Mamma berättade att hon blev så himla glad när Lillemor fick denna för det var det första som inte var rosa!


Måndag på en tisdag?

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-09-10 @ 12:18:25

Visst är det tisdag idag? Det känns som måndag... Jag blir helt dagvill så fort jag inte har nåt inplanerat!
Idag är jag och Vera hemma och plockar på med smått och gott. Ganska skönt med en mulen och dimmig dag till sånt, men i eftermiddag ska vi försöka ge oss ut en sväng för det är ju riktigt skönt väder trots att solen inte syns.
För en stund sen var vi ut och plockade några äpplen men jag upptäckte ganska snart att det inte var nån höjdare att göra när det regnat - både jag och Vera blev blöta!

Igår var vi på Runeåberg och när vi kom dit var alla i skogen och plockade lingon så då åkte vi också ut. Vera fick vara med Sonja en stund så att jag också fick plocka lite och sen hade jag sån tur att dom bjöd på fika; kaffe, mackor och mjuk pepparkaka. Fika är allra godast utomhus så där! Vera var nöjd att ligga på en filt och sprattla med benen i lingonriset och hon "pratade" massor! Tro om hon kommer bli en surrkuse?Måste säga att det är så otroligt bekvämt med amning, speciellt när vi gör sådana här spontana utflykter, maten finns alltid med i rätt temp och färdig att ätas så fort hon blir hungrig!
Min oro över amningen och älgjakten var förresten helt obefogad, min lilla snuttunge föredrar mig framför flaskan fortfarande.


Bortbyting.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-09-10 @ 08:20:00


En av bilderna jag tog med hjälp av Lillemor i lördags. Min lilla trollunge! 
 


Vera på älgjakt?

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-09-09 @ 18:18:00
 


Sista jaktdagen för denna gång.

Jakt - Kommentarer (0)
2013-09-08 @ 16:35:18
Som jag hade trott var det långt och varmt att gå till passet igår, men det gick ändå mycket bättre än vad jag trodde det skulle göra. Kanske börjar konditionen bli en liten gnutta bättre?!
Satt på pass 5 längst upp på Kilen iaf och ingen älg fick jag se, men....
När jag satt där kom en hackspett och flög mellan träden. Den hade en kotte i näbben och verkade leta efter ett lämpligt ställe att kila fast den. Provade det ena träden efter det andra och sen - Swisch! flög den precis över huvudet på mig, jag kände luftdraget och så landade den på ena stolpen på tornet, precis ovanför mitt huvud på den jag satt och lutade ryggen mot!
Tänkte att den skulle flyga vidare illa kvickt men inte då, just den stolpen var perfekt och han satt igång och hackade! Det bara dånade i bakhuvudet på mig men det var så coolt!
Försökte lite försiktigt smyga fram kameran på telefonen som låg bredvid mig men just när jag lyckats öppna den flög hacke vidare.
Kul upplevelse iaf och det måste ju vara ett tecken på att jag sitter ganska tyst och stilla...
Hade även besök av lavskrikor som kom och satte sig i tornet och tittade på mig, men det är ju inte så ovanligt.
Ännu en bra dag blev det iaf, och nu hoppas jag att jag kommer ut några dagar i oktober igen.
 
 


Femte dagen.

Jakt - Kommentarer (0)
2013-09-06 @ 20:32:34

Fem dagar gjorda, en kvar.
Nu är jag ganska trött.. Vera sover (i sin säng!!!) och jag ska nog snart lägga huvudet på kudden med. Veckan börjar liksom komma ikapp.
Dagen har varit jättebra och jag hamnade på pass 30 i kraftledningen, ett ställe jag inte suttit på förut.
Stundvis var det rena högsommarvärmen, men det blåste ganska ordentligt för det mesta vilket mest var skönt. Nackdelen är att man hör så dåligt.
Jag fick inget se idag heller men en i laget fick skjuta en ko och därmed var vår kvot med vuxna djur full.
Idag hann jag vara med och börja flå lite när den hämtats hem men sen var jag tvungen att åka och byta av Emil.
Lillemor kom också hem efter ett tag då dom inte skulle ut mer idag, så vi hann hitta på en massa bus på eftermiddagen.
Vi passade på att plocka med lite rekvisita och åka upp till en jättefin bäck i skogen där stenarna är klädd i mossa - en riktig John Bauer skog!
Placerade ut Vera där och fotograferade lite roliga bilder. Dock var hon inte lika imponerad av platsen som oss... Dessutom rullade hon ner från en mossig stock och ner i ett mossigt hål! Men det var helt ofarligt och hon verkade mest bara tycka det var mjukt och skönt där! Moster 'räddade' henne medan jag fortsatte fota ;-)

Jag passade på att fota lite fina växter när vi var där och det var inte helt lätt med en bebis på armen men det gick! Nu ska jag bara ta mig i kragen och redigera alla bilder nån dag också.

Imorgon ska vi jaga på Kilen och min snälla syster drog pass åt mig, det som ligger allra längst bort... Långkalsongerna får nog stanna hemma imorgon för jag lär ju vara genomsvettig innan jag tagit mig fram!Andra, tredje & fjärde dagen.

Jakt - Kommentarer (0)
2013-09-05 @ 17:49:00

Här går det undan, redan fyra dagar gjorda!
Lite glest med resultat bara, men jag är sååå glad över de timmar jag kan vara med!
I tisdags satt jag på 'hundpasset', morgonen bjöd på ordentligt med dimma och stundvis kändes det som att jag satt i ett moln! Men så småningom klarnade det upp och blev riktigt varmt.
Rätt som det var får jag syn på en kviga som kommer ut ur skogen och springer rakt mot mig, hon stannade till ett ögonblick men vände sen in i skogen utan att ge minsta tillfälle att skjuta.
Hörde hur hon fortsatte mot nästa skjutgata så jag satte mig på knä med stöd mot kanten på tornet och mycket riktigt såg jag henne igen, men om hon kände att jag var där eller vad det nu var så kastade hon om och försvann vidare inne bland träden. Det livar ju upp att få se nåt iaf och få lite puls!

Igår samlades vi på morgonen och drog pass och jag lyckades få ett som egentligen inte finns utan var påhittat för dagen. Det var ett vägpass längs risåsvägen. Ganska bra med rätt lång sikt men jag tycker det är jättetråkigt när det inte är nåt torn. Att stå rakt upp och ner i flera timmar gjorde mig rätt mör i kroppen och dessutom var det gott om mygg och knott... Men jag hade gofika med mig och vi höll inte på så jättelänge innan det var dags att bryta.
Så långt ingen älg alltså. Jag stannade kvar och fikade men när dom dragit nya pass inför eftermiddagen så åkte jag hem - och vad händer då? En av dom får skjuta en ko! Jättekul!

Imorse började vi i slakthuset med att dela och hänga in kon i kylrummet och sen fick vi våra pass. Jag hamnade på nr 30 i kraftledningen. Det skulle egentligen ha röjts där men det är inte gjort än, så det fanns en del att önska vad gäller sikten.. Men vilken morgon!! Dimman låg tjock när jag kom fram men lättade allteftersom solen började värma och det var så otroligt vackert över bergen! Och rätt som det är får jag höra ett skott och en av mina kamrater fick fälla en kalv!
När vi avbröt förmiddagspasset åkte dom flesta upp till kalven för att hjälpa till att hämta den, men eftersom dom var så många så kunde jag åka till 'boern' och fika istället. Där satt förutom några ur laget mamma och pappa och snart kom även Emil och Vera upp :-) Emil stannade och fikade men var tvungen att jobba sen, men jag och Vera har varit kvar på berget hela eftermiddagen.
För ett tag sen pratade jag med min syster och då var det på gång nåt igen så jag håller tummarna att dom får fälla en till! Känns bara lite dumt att jag inte kan vara med och hjälpa till med nåt...

Två dagar kvar nu!Första dagen.

Jakt - Kommentarer (1)
2013-09-02 @ 15:56:00

Vaknade klockan tre imorse och trodde det regnade men efter ett litet tag blev det tyst och jag insåg att det bara var tåget. Slumrade till några minuter men vaknade strax igen av vad som inte var ett tåg - det spöregnade!
Kunde inte somna om och när klockan blev 4.30 smög jag mig upp och var mäkta stolt över att jag inte råkade väcka min lilla klisterlapp till bebis som låg som formgjuten mot min ena sida.
Ställde kaffepannan på spisen, klädde mig, insåg för sent att kaffet kokat över vilket resulterade i bränt kaffe över hela spisen... Åt frukost, tappade en burk blåbär på köksgolvet och dom rullade så klart iväg åt alla håll och kanter.
Sopen? Nej den är på vift nånstans.. Dammsugaren? Och väcka bebisen jag nyss så stolt smugit ifrån? Skulle inte tro det! Så det blev till att krypa runt och plocka upp dom för hand. Precis vad man vill göra kl 04.45.
Hela tiden dundrade det på taket av regnet och jag var väl inte så överdrivet peppad att överhuvudtaget kliva utanför dörren, än mindre att gå över 'blötflon' i det vädret.
Men så ringde telefonen och jaktledaren kom med det fantastiska beskedet att vi väntar tills regnet gett sig innan vi går. Tack!
Kröp genast ner under täcket hos sambo och bebis igen.
Men sömntåget hade passerat för länge sen så vid 6-tiden smög jag upp igen (dock smög jag inte lika bra denna gång = vaken bebis) och en halvtimme senare satt jag i bilen på väg upp.

Regnet gav sig till sist och kl 9 mötte jag och Lillemor upp dom som skulle gå åt samma håll som oss och äntligen kom vi iväg ut till våra pass!
För er som läste igår så fick stövlarna godkänt och jag vill härmed tacka min pappa som besparat mig ett antal hundralappar! Och nej pappa, jag tänker inte betala dom pengarna till dig..
Att jag mest har suttit på arslet det senaste året kändes innan jag hade tagit mig över flon! Eller, det kändes väl redan innan jag ens hunnit fram till flon om jag ska vara ärlig... Kondition är inte min starkaste gren numera! Men det borde ju bli lite bättre efter den här veckan tycker jag.

Nu har jag skrivit en hel roman och har knappt hunnit fram till passet än. Men väl där var det ju trevligt, så där som det brukar vara, lugnt och skönt, lite kaffe, ett knakande i skogen och adrenalinet slår till! Nähä, det var en fågel... Lite mer kaffe, en korvbit och lite godis.. Men nu kommer det väl ändå en älg? Nähä, det var bara vinden.. Och sen har timmarna gått och det är dags för den där ljuvliga promenaden tillbaka.

Här hemma hade det gått ganska bra men Emil var lite stressad över ett jobb han måste göra idag så jag åkte hemöver så fort jag kunde, så jag hann som aldrig prata med mina jaktkamrater om hur dom haft det. Men ingen älg blev skjuten iaf. Dom sitter i denna stund ute på pass igen medan jag ligger hemma på sängen med en sovande bebis intill mig.

Så hur tycker jag att årets första jaktdag var?
Helt fantastisk!! 5 av 5 älgar!Älgjakt 2013

Jakt - Kommentarer (0)
2013-09-01 @ 20:08:00

Imorgon är det dags att ge mig ut i skogen igen tillsammans med mitt jaktlag!
I eftermiddags hade vi jaktmöte, gick igenom tilldelning osv, fikade och lottade pass inför morgondagen.
Jag drog pass 14 på gräsflon, ett av passen jag var med och byggde förra sommaren. Det brukar vara ganska blött däruppe och efter det här dygnets skyfall så skulle jag tro att mina stövlar får sig en utmaning! Upptäckte nämligen att det är hål i dom, på flera ställen... Men pappa har gått över dom med nåt magiskt lagningslim så jag hoppas det håller.
Kan säga att jag legat vaken och grubblat över kommande vecka många nätter - hur ska det gå att vara ifrån Vera? Men nu har vi löst det så att Emil är ledig på förmiddagarna så hon kan vara hemma med honom då och sen hoppar jag över eftermiddagspassen så han kan jobba.
Tänkte ju först att hon kunde vara med mamma på dagarna men att dra upp henne kl 4-5 och stressa upp dit känns inte sunt för nån av oss. Så nu känns det ändå lite bättre när Emil kan vara hemma och det inte blir så långa dagar.

Jag brukar ju sova på berget under jakten men i år ska jag pendla, så det blir att kliva upp tidigt imorgon för kl 6.30 ska vi sitta på passet!

Skitjakt på er alla som ska ut imorgon!!

Sista dagen jag jagade förra året:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus