Vera-dagen!

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-05-30 @ 12:23:00

Grattis på namnsdagen Vera!!12 dagar.

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-05-27 @ 14:38:00

Dagarna bara flyger förbi fastän vi knappt gör något alls, Vera äter, sover och skiter - precis som det ska vara! och jag börjar bli en hejare på att göra saker med en hand eftersom hon helst spenderar sin tid i min famn.
Vi börjar ta oss ut på allt längre promenader och i lördags tog vi oss runt hela berget och igår likaså! Det går inte särskilt fort men det gör inget - jag bara njuter av att kunna röra mig som vanligt igen!!Förlossningen.

Dagbok - Kommentarer (3)
2013-05-22 @ 11:51:00
Idag har Vera funnits hos oss i en vecka, 7 hela dagar som har varit helt otroliga!!

Tänker dela med mig lite av min förlossning då jag tycker det var hur häftigt som helst! 
Det hela började klockan två på natten den 15 maj, helt från ingenstans fick jag en värk och efter fem minuter kom nästa, kände direkt att det är ju så här det ska kännas att ha värkar och började ta tid på dom. Redan från början kom de med 5-6 minuters mellanrum och jag låg kvar i sängen en timme. Emil vaknade till och frågade om det hände grejjer, japp svarade jag och visade appen på telefon med tiderna jag klockat varpå han kikar en stund och säger "jag fattar ingenting" vänder sig och somnar om!!
Började tycka det var jobbigt att ligga ner så jag klev upp, vankade omkring här, satte mig och skrev i min graviditetsdagbok, satt vid datorn en stund och googlade förlossningsberättelser (varför gör man en sån sak just då??!!) och tyckte det gick ganska bra att hantera värkarna.
Vid kl 6 hade jag tagit en lång varm dusch och kände att det var lite tråkigt att vara vaken själv så jag väckte Emil. Han ville att jag skulle ringa in till förlossningen men jag tyckte att det kändes inte så farligt så det var ingen mening än... Åt lite frukost, duschade igen och när Emil för femtielfte gången sagt åt mig att ringa in så gjorde jag det och barnmorskan som svarade sa att vi kunde komma in och kolla hur det låg till iaf.
Matade sköldpaddorna, packade klart väskan (fastän jag var övertygad om att vi skulle få åka hem igen) och åkte in till förlossningen så vi var där vid 7.40. Fick ett rum och en sköterska kopplade CTG:Barnmorskan Maria kom in och presenterade sig och skrev in mig, och jag kände från första stund att hon var precis den personen som jag ville ha där just då, kände mig väldigt lugn och trygg med henne (och så var hon så cool i sina dreads!). Hade även en barnmorske-elev med.
Värkarna kom regelbundet, bebis hjärtljud såg bra ut och Maria skulle undersöka mig för att se hur öppen jag var. Hon undrade vad jag gissade på men jag sa att jag inte törs gissa för då gissar jag bara för mycket, men i mitt huvud trodde jag 3 cm.
När hon tittar upp på mig och säger att jag är öppen 9 cm trodde jag hon skämtade!! Emil såg lite förbryllad ut och frågade om det var nånting bra...
Skickade ut honom till bilen för att hämta väskan som vi lämnat där medan jag gick in och satte mig i duschen. När han kom tillbaka ville jag att han skulle laga duschhandtaget som läckte vatten på fel ställe och vi skämtade om att vara öppen 10 cm det är som ett avloppsrör (barnmorskeeleven som satt med oss var lite brydd över detta innan hon förstog vad Emil jobbar med). Till sist kände jag att det tryckte på ordentligt och blev för jobbigt att sitta där så jag fick gå in till sängen igen och sen var det bara upploppet kvar...
Ja, det gjorde ont!! Men det var en så otroligt mäktig känsla att känna hur kroppen jobbade och av sig själv visste vad som skulle göras! 
När vi åkte in på morgonen sa jag till Emil: Ska jag få bli full idag?!! för jag såg verkligen fram emot att få testa lustgasen, men så blev det ju inte alls! Kände att jag kunde hantera smärtan bara jag kom ihåg att andas och när jag klarat mig så långt så kändes det bara krångligt att börja med nån smärtlindring.
Kl 9.52, efter en halvtimmes krystvärkar så kom hon ut och det var precis så där som alla säger - smärtan bara försvann!!

Hon gav ifrån sig ett illvrål direkt och känslan när hon fick komma upp på min mage går inte att beskriva!!
Jag var så till mig över att det var färdigt och vår lilla bebis äntligen var här att jag helt glömde kolla om det var en tjej eller kille, men Emil och personalen som var med hade koll på det.
Navelsträngen klipptes och sen fick vi ligga där och mysa!I pappas famn för första gången:och här är hon hos mig, tummen in i munnen direkt:


Emil var ett så bra stöd hela tiden, han sprang med blöta kalla handdukar som jag höll över ansiktet när det blev   jobbigt och han skämtade och höll mig på bra humör mellan värkarna - Tänk på din farmor!! sa han gång på gång (hon födde mååånga barn, och då fanns det minsann ingen lustgas).

Förlossningen var det absolut häftigaste jag gjort i mitt liv och det var från början till slut en positiv upplevelse!! Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle kunna gå så bra som det gjorde, och ut kom världens finaste lilla Vera!!

och Sollefteå förlossning och BB - vilket fantastiskt ställe!! Blev väldigt bra bemött och kände mig så trygg med alla jag träffade!
 
Dagens Vera.

Vera - Kommentarer (1)
2013-05-21 @ 19:36:00

Jag kan sitta och titta på henne hur länge som helst, se alla hennes miner och grimaser. Älskade lilla Vera!!Jag är så kär!!

Vera - Kommentarer (1)
2013-05-20 @ 10:04:00

Att en liten tjej på 3 kg kan ta över så totalt, från första stund är både jag och Emil hennes underhuggare som lyder minsta lilla vink!

Nu börjar vi lära känna varandra och efter ett par nätter med väldigt lite sömn för min del då hon inte velat sova någon annanstans än ovanpå mig, så lyckades vi inatt få henne att sova i sin egen säng hela natten förutom två matningar, så skönt att få sova ikapp lite!
Hon sover ju mycket på dagarna med men fastän jag vet att jag borde passa på att sova då så har jag så svårt att göra det. Sitter hellre och beundrar henne när hon sover...

Idag är Emil och jobbar en stund så jag och Vera får roa oss själva. Det känns faktiskt skönt med regn och svalare luft ute för då kan vi gå ut en stund, igår var det alldeles för varmt för henne så vi fick hålla oss inne eller i skuggan.Vera.

Vera - Kommentarer (1)
2013-05-19 @ 10:00:00
Efter att ha provat på några olika namn de här dagarna har vi nu kommit fram till att hon är Vera:


15 Maj 2013, 3570 gram lätt och 51 cm lång.
 


Första promenaden.

Vera - Kommentarer (1)
2013-05-17 @ 21:13:00

Helt plötsligt så är hela världen alldeles ny och allt vi gör är för första gången!
Hela dagen har varit fantastiskt solig och fin, men vi har förutom ett besök på BB hållit oss inomhus, det har nästan känts lite läskigt att gå ut... Men så nu ikväll när det blev svalare packade vi ner lilla fröet i vagnen och gick en promenad. Hur mysigt som helst! Lite protester alldeles i början men sen somnade hon så sött.
Hjärtat svämmar liksom över gång på gång när jag tittar på henne eller stryker fingret över dom där mjuka små kinderna...En liten tjej!

Vera - Kommentarer (5)
2013-05-17 @ 14:08:00

Tänk att nu är hon här, den mest perfekta lilla människan jag någonsin träffat!
15 maj kände hon sig färdig att komma ut, dagen innan min egen födelsedag.
Hade aldrig kunna drömt om att förlossningen skulle kunna vara så fantastisk som den blev, skriver nog mer om den framöver men nu har jag fullt upp med att bara iaktta och lära känna vårt lilla mirakel.
Nämen, det regnar!!

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-05-14 @ 13:50:05


Hann iaf ut på en promenad innan himlen öppnade sig!
Det gör mig faktiskt ingenting just nu att det kommer regnskurar varenda dag, min pollenallergi som annars brukar vara ganska besvärlig trots ständig medicinering märks knappt av alls än denna vår fastän jag inte tagit en endaste liten tablett. Får hoppas det håller sig lika bra nu till helgen med när det ska bli fint väder!


Pysslande.

Scrapbooking - Kommentarer (0)
2013-05-14 @ 09:57:43
Det blir ganska mycket pysslande här nu, har gjort klart de flesta layouterna i mitt 9-månadersalbum som jag gjort om graviditeten, det är som bara finalen kvar att scrappa om nu och den låter vänta på sig än.
Men har även gjort en hel del kort, bra att ha lite i lager inför födelsedagar och annat.
Här är några:

 
 


Tennisplan.

Dagbok - Kommentarer (2)
2013-05-13 @ 13:09:00
De senaste åren har det funnits en tennis-sektion i ÖIF, det har inte hänt så mycket (ingenting alls faktiskt...) i denna sektion men planen är att göra iornding tennisbanan här i Forsse.
Men nu när veden är klar och inga delar till bilen anlänt ännu så fick Emil en liten lucka i sitt schema till att påbörja det hela igår.
Som vanligt började det med att han var tvungen att laga flera saker:Men när allt var helt igen gjorde han flera vändor ner med traktorn, fräste och harvade upp den igenväxta planen.
 Jag var så klart tvungen att åka ner och fota lite, tycker det är kul att ha lite före och efter bilder.
Nästa steg blir att kratta och rensa bort ogräs innan nytt grus kan läggas. 
Så känner nån för att hjälpa till är det bara att gå dit med en kratta ;-)


Jag är helt galet dålig på tennis, mycket för att jag är så bollrädd och gärna duckar eller vänder ryggen till när bollen kommer emot mig... Men jag tycker ändå det är skitkul att spela och det är jättebra träning, så jag ser fram emot att ha en tennisplan så nära!

Träffade förresten en tysk herre där nere som stannade och pratade en stund och var nyfiken på vad vi gjorde. Vi kunde bara prata på engelska med varandra och jag insåg att är det något jag är sämre på än att spela tennis så är det att prata på engelska.
Hur översätter man idrottsförening?
 


Padd-kärlek!

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-05-13 @ 10:50:01
Tro om jag kan laga mina stövlar lite provisoriskt med silvertejp? Såg på Mythbusters hur dom byggde en båt av det och den flöt ett tag, så nog borde det väl kunna täppa igen ett stövelhål ett tag tills jag tar mig iväg och kan köpa nya... Hade gärna gett mig ut på nån fler fototur den här veckan men det är så tråkigt att bli blöt om fötterna.
Får helt enkelt testa!


 
 
 
 
 
 


Origami.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-05-12 @ 13:14:14
Hittade en youtube-guide till att vika en en klänning av papper och var tvungen att testa igår, detta var en av de enklare varianterna men ändå lite pillrigt första gången, men visst blev den söt:Det man bör tänka på är att använda ett ganska tunt papper. HÄR kan ni se hur man gör. Jag tog ett papper som var 15x15 cm.


Flygande Knipor.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-05-12 @ 11:01:10
Var ute igår på grodjakt och hittade både grodor samt ett hål i min ena stövel... det sistnämnda gjorde att det var lite svårt att komma tillräckligt nära för att få bra bilder på grodorna. Sen upptäckte jag även att det inte är helt enkelt att stå på huk bland blöta vingliga grästuvor med dels en kamera som väger ganska mycket och så en mage som väger ännu mer, minst sagt framtung. Måste ha sett väldigt roligt ut varje gång jag skulle försöka resa mig upp igen utan att ramla....

Grodbilderna blev inte riktigt som jag tänkt, men det blev desto fler bilder på två knipor som inte kunde hålla riktigt sams, dom jagade varandra fram och åter över den lilla dammen där jag var.
Har inte gått igenom alla än men ett par kan jag visa iaf:

Regn och Rusk.

Dagbok - Kommentarer (3)
2013-05-09 @ 14:05:18
Tur vi tog tillvara på gårdagens fina väder för idag vräker regnet ner!! Trist dock att det just är idag vi får hjälp med att göra iordning veden. Men sen i förmiddags har det stått tre tappra vedhuggare ute i regnet och sist jag kikade ut hade dom hunnit med massor!

Själv har jag hållit mig inomhus mest, varit och handlat lite, gjort lunch och suttit och skvallrat med mamma som varit här. Inte helt fel =)

Tack förresten för alla kommentarer som dykt upp lite överallt angående gårdagens blogginlägg och bilderna på mig och Emil. Ja, den där Emil, han förgyller verkligen mina dagar med sina påhitt och jag kan tänka mig att han kommer lära ut mycket hyss till vårat lilla pyre.

Idag är det förresten bara 9 dagar kvar till BF, kan ju lika gärna vara några veckor till, men hur det än blir så är vi föräldrar inom en månad - fortfarande helt ofattbart!!!


Lilla Familjen på utflykt,

Dagbok - Kommentarer (2)
2013-05-08 @ 21:21:00
Tyckte det var för fin kväll att vara hemma så vi gjorde en liten utflykt till Runeåberg.
Passade på att kasta över kameran till mamma så att både jag och Emil fick fastna på bild, vilket inte är helt enkelt....

Ni som känner Emil eller har följt bloggen ett tag vet att det är svårt att få seriösa bilder på honom, dessutom beter han sig precis som en hund vilken du just talat om för att klorna ska klippas, släpper man honom ur sikte en sekund är han borta! När jag gick fram till mamma för att titta på hur bilderna blev så försvann Emil och jag hittade igen honom under huset - det är sant!! Där lyckades han hitta en vattenläcka som var såååå mycket intressantare än att fotas ;-)

Så han fick plocka fram sina verktyg och grejja på där en stund:

Under tiden gick jag, pappa och Roger ner till "pölen" och tittade efter grodor och annat kul. Grodorna ville inte visa sig när vi kom nära men på håll ser man hur det riktigt bubblar av dom. Här och var börjar blommor att krypa upp ur backen och dom smiter iaf inte när jag kommer nära:
På hemvägen passade vi på att spana efter bävrarna, fick se både knipor:och en bäver:Onsdag eller Fredag?

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-05-08 @ 12:00:36
Jag har blivit väldigt dagvill efter att jag blev hemmafru och det blir ännu svårare när det ska hålla på att vara fredag mitt i veckan... men jag är glad för att imorgon har jag Emil hemma!! Det ser ut att bli en dag på vedbacken och en snäll vän till Emil ska komma hit och hjälpa till - väldigt uppskattat!! 
Jag har faktiskt inte riktigt kunnat hålla mig därifrån jag heller, tycker ju det är roligt att hålla på med ved och trots allergi och gravidmage så körde jag både vedmaskin och staplade häromdagen.
Det var dock lite jobbigt för ryggen, helst staplandet, så jag är inte nån höghastighetsmaskin direkt....

Igår tog jag mig iväg på den där promenaden ner till Kulla, gick genom skogen ner och det var så roligt att välkomnas av alla mina små kompisar! Det har gått mycket bättre att sluta jobba än vad jag trodde det skulle göra, men vissa dagar saknar jag verkligen att vara där!! 

Här är förresten mina allra bästa promenadskor:Stortrivs när jag får vandra runt i mina gummistövlar i skogen, helst den här tiden på året när så mycket händer ute, det luktar så gott och myggen har inte blivit en pina ännu (även om det redan är ganska gott om dom framåt kvällarna).


Kulan.

Dagbok - Kommentarer (2)
2013-05-07 @ 14:04:58
Magen för en vecka sedan:Funderar på att ta en promenad ner till Kulla och se hur dom har det där, men fastnade här framför skärmen och sögs in i bloggträsket och har som så svårt att ta mig härifrån. Har bland annat börjat läsa Kitty Jutbrings blogg och tycker det är så roligt med nån som törs vara lite ärlig och inte bara skriver om allt det sockersöta och perfekta jämt!

Nä, nån form av mellanmål och en promenad är precis vad jag behöver annars kommer jag nog snart somna  här.Väntar...

Dagbok - Kommentarer (2)
2013-05-07 @ 10:53:33
Mindre än två veckor kvar nu och tiden som hittills har gått så fort börjar kryyypa fram....
Vet ju dessutom att det lika gärna (troligtvis) kan vara fyra veckor kvar tills Liten kommer och den tanken gör ju inte att tiden tickar på fortare direkt!
Försöker hålla mig sysselsatt iaf, igår var jag och mamma en sväng till Birsta, hade inget speciellt vi skulle ha utan strosade bara runt lite lagomt långsamt, hittade smått och gott som fick följa med hem, fikade, åt mjukglass och bara umgicks.
Köpte en skötbordsdyna och har gjort klart skötbordet nu. Har klurat lite på det där då vi inte har nån bra plats för ett riktigt skötbord i badrummet och jag vill ha det där det finns tillgång till vatten, men nu har jag gjort iordning en plats i tvättstugan på diskbänken där och det blev jättebra!

Rummet är färdigt, kläderna tvättade, BB-väskan är packad - jag är less på att vara gravid och vill träffa vårt lilla pyre!Stort och smått.

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-05-04 @ 14:37:32
Gick en promenad upp till Storhälla imorse, har inte varit dit sen i höstas. Tog med mig macrot och försökte fota lite mossor och andra växter, men det är inte det lättaste att krypa runt på backen med en stor mage i vägen så det blev inte så mycket bilder.
När jag kom hem gick jag en sväng längs med vägen för att gå och kika på en myrstack, kände mig lite iakttagen och när jag tittar ner mot älven står där ett rådjur och följer mig med blicken.
Hade ju som sagt macrogluggen på, inte optimalt för att fota ett rådjur på långt håll:.Gick bort till myrstacken och fotade lite innan jag traskade hem igen, hela tiden stod hon kvar.
Var in och surrade med Emil i garaget och när jag kom ut igen gick hon fortfarande runt där nere så då gick jag in och bytte till telet istället.
Men när jag kom ut var hon så klart borta!
Gick en sväng längs vägen igen och plötsligt dök hon upp och sprang över vägen upp till skogen:


Det var ju myror jag var ute efter från början och på dom var det full fart:Less.

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-05-04 @ 09:27:50
Mer photoshop-lek:Känner mig lite less och uppgiven idag, vi har problem med våra bilar och jag står just nu helt utan... lutar åt att jag får bli 240-raggare... Eller ska jag köra omkring i Duetten kanske?
Inser att jag är väldigt beroende av min kära Mitsubishi!
Oerhört tacksam att jag har Emil som spenderar all sin lediga tid i garaget nu för att reda ut vad det är för problem! 

Nä, nu är det färdigdeppat!! Vet att iaf en bil kommer att fungera snart och det klarar vi oss faktiskt på! Förresten är jag ju så tjock nu så när väl bebisen kommer så är det bara nyttigt om jag börjar promenera ;-)


Tussilago.

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-05-03 @ 12:01:34
Fredag. Dagen hittills har bestått av ett besök hos barnmorskan, allt såg fint ut, blodtrycket ligger på samma som sist och så länge det är stabilt så behöver jag inte oroa mig.
Firade med att köpa lite färska jordgubbar och äta med grädde och socker... nam nam!!
Bara resten av dagen kvar att roa mig nu då... men har lite smått och gott som ska göras så tiden går nog, dessutom håller jag på att läsa en så bra bok just nu som jag knappt kan hålla mig ifrån!

Börjar fota mer och mer med macrot nu igen, våren är ju en perfekt årstid för det. Här nedan bilder på tussilago:


 
 


Längtar efter sommar...

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-05-02 @ 21:12:39


Lek i photoshop.

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-05-02 @ 16:53:53


Valborgsmässofirande på ÖIF.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-05-02 @ 10:32:00
Bävrar.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-05-02 @ 09:45:02
Har inte varit ute och kikat efter dom nåt de senaste dagarna, men har några fler bilder från i helgen:

Kliar sig på hakan: 
Gårdagen var en riktig trött-dag, min största bedrift på hela dagen var nog att hänga tvätt, sen gick jag mest mellan soffan inne och soffan på altanen med boken jag just nu läser. Tog hårt på krafterna att fira sista april.. 
Men det var en jättetrevlig kväll, jag gjorde inget särskilt, gick bara runt och fotade och pratade med folk, träffade många gamla bekanta jag inte sett på länge.

 
 Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus