Hur söt får man vara?!!

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-08-30 @ 12:24:00

Det ser ut som att hon ber. Har jag fått en religiös bebis?Bebisfika och trasigt hår.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-08-29 @ 19:54:00
Blev bjuden på babyfika igår av en bekant, velade lite först om vi skulle gå eller inte men bestämde mig iaf för att gå - och tur var ju det, för det var jättetrevligt!! Två av de andra mammorna var inne på BB samtidigt som oss, varav den ena bebisen föddes samma dag och den andra två dagar efter. Så dom var verkligen "jämnåriga" med Vera. Dom andra låg inte långt efter då den ena var född i slutet på maj och en var en månad yngre.
Så kul att få träffa deras små och att få prata av sig om förlossningar och sådant som kanske inte alla vänner och bekanta alltid tycker är så kul att surra om. Gott fika fick vi också!
Hade tänkt åka upp på berget efterråt men när jag kom hem var jag så trött att ögonen gick i kors, hade knappt sovit nåt på natten, så istället för att åka kröp jag ner i sängen bredvid min sovande bebis och där låg vi kvar i flera timmar!

Idag började vi dagen med ett besök hos min brorsdotter som satte saxen i mitt hår - det var på tiden!
Jag är ju inte den som ger mitt hår så särskilt mycket kärlek och omtanke men nu behövdes det verkligen klippas en bit. Sen jag fick Vera har jag börjat tappa hur mycket hår som helst och det är så torrt att det går av! Som tur är var det väldigt tjockt innan, men jag tycker ändå det har tunnats ut alldeles för mycket.
Måste nog börja ge det lite omtanke så det inte ramlar av helt =) Blev ingen drastisk ändring av frisyr för det är jag alldeles för feg (och lat) för, men lite kortare och uppklippt.

Annars så har vi inte gjort så mycket här i veckan, dagarna bara går på nåt vis...

 
Aug. 26, 2013

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-08-26 @ 14:38:17

Ännu en helg har passerat. Tiden går så fort, särskilt helgerna då vi får ha Emil hemma!
Fredagskvällen spenderades med vänner och chili i lagomt fredags-trött-tempo.
I lördags förmiddag kom vi på att det vore kul att åka till Totte och Anki, så vi packade snabbt ihop lite kläder, vagn och babysittern och åkte.
Åt lunch och sedan gjorde vi en sväng i Birsta. Jag köpte inte en pryl till mig själv, däremot kom Vera hem med nya strumpor, byxor och en gunga.
Sov över tills igår och sen var det plötsligt måndag igen då...

I fredagskväll när vi åkte hem var det förresten en fantastisk solnedgång! När vi passerade kanalen dansade dimmorna och en bäverbebis kom simmandes. Jag var bara tvungen att hoppa ur bilen och ta en bild med mobilen. Dock hade bävern simmat in mot kanten då så den syns inte.

Svin-söt!

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-08-23 @ 10:06:16
 


Värdefull tid!

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-08-22 @ 15:08:00

Jag trivs så otroligt bra med att vara föräldraledig! Att få spendera varje dag, varje timma, varje minut med Vera!!
Imorse låg jag kvar i sängen tills klockan nästan var halv tio med en snarkande bebis mot armen och trots att min mage kurrade högt efter frukost ville jag inte röra mig en millimeter.
Till sist vaknade hon och det där stora leendet man får på morgonen gör ju att man smälter!!

Idag har hon dessutom sovit ovanligt bra på dagen, hela två timmar låg hon i vagnen på altan medan jag satt nedsjunken i en fåtölj intill med en bok.
Disk, tvätt, städ... Nä, det kan jag göra en annan dag!Aug. 20, 2013

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-08-20 @ 21:42:22

Idag har jag och Vera varit på Runeåberg och agerat provsmakare i bagarstugan! Eller, jag provsmakade och Vera fick bara provlukta :-)
Idag bakades det mjuk-kakor och när det var färdigt så bjöds det på hemmagjord pizza som gräddades i bakugnen.

Nu sitter vi hemma i soffan, nyätna båda två och väntar på Emil som är ute på vift ikväll.Djurparksbesök.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-08-19 @ 18:49:50
I lördags när vi vaknade till ljudet av regn på taket kändes det som att det inte skulle bli nåt gjort på hela dagen... men så fram på förmiddagen klarnade det upp och mitt i dagen åkte vi till Junsele djurpark med våra vänner.
Det var näst sista dagen för säsongen och nästan folktomt i parken, kändes så mysigt att gå runt där nästan själva.

Bästa på hela dagen var att få gosa med getterna:
 


Vera var inte så imponerad av djuren utan låg mest i vagnen:Kissekatt:Papporna:


Det här var ju riktiga charmtroll:
 


3 månader.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-08-15 @ 17:16:00

Idag har jag varit mamma i 3 månader, 3 fantastiska månader!!
Började dagen med ett besök på BVC där vi först mätte och vägde och sen var det dags för första vaccinationerna.
Hon fick båda sprutorna samtidigt i vardera lår och gallskriket hon gav ifrån sig skar i hjärtat! Men det tog bara några sekunder och sen kunde jag hålla om henne, krama och pussa så det blev bra igen! Lilla hjärtat...
Längd och vikt går stadigt uppåt och hon följer kurvan fint, 60 cm lång och 4999 gram lätt. Om det inte vore för den där sprakbyxan innan vi åkte hade hon passerat 5 kg...

Det har varit en ovanligt trött Vera resten av dagen och vi har mest bara suttit och kramats och myst hela dagen. Men tog en liten paus från kökssoffan fram på eftermiddagen och promenerade ner till Kulla och hälsade på.
Nu är vi tillbaka i soffan igen och hon snarkar sött på min mage...Sommarminnen...

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-08-14 @ 21:50:00
Kanske tidigt att börja plocka fram sommarminnen redan nu, men när det regnar och är trist ute så är det skönt att titta tillbaka på den fantastiska sommaren som varit!

 
 
 


Underbara du!

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-08-14 @ 19:10:00

Du förgyller mina dagar!!Roadtrip.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-08-14 @ 12:55:42

Igår åkte jag och Vera med mina föräldrar till min farbror och 'faster' som har en stuga utanför Matfors.
Jag har inte varit där sen jag var liten och det enda jag kände igen var några stora stenar ute på gården. Hade en jättemysigt dag och blev bjuden på massa gofika och mat!
Vera var vaken hela dagen förutom en 20 minuters powernap i mitt knä, förstår inte att hon orkar vara vaken så mycket som hon är.
Men hemresan var inte så kul, då var hon jättetrött men kunde ändå inte somna. Först när vi kom hem slocknade hon, men så 20 minuter senare var hon pigg och glad igen! Tokiga unge :-)
Hon sover desto bättre på nätterna och det är jag så tacksam för!

Här är Vera med sin morfars bror:Här bor det hamstrar.

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-08-11 @ 15:10:54

Vi har bott i det här huset i drygt 4 år men skulle kunna tro att det vore 40 år med tanke på hur mycket grejor vi samlat på oss!
Det kan vara bra att ha... Vi hittade bland annat en reservbult till ett schaktblad - i tvättstugan!
Nä, nu sorterar vi upp det som vi faktiskt använder och kastar eller ger bort resten.

Men det tar tid, man inser sådana här gånger hur enkelt det var att få nåt gjort innan vi fick Vera. Nu krävs många pauser för amning, blöjbyten, lek osv. Karin var snäll och gick ut och promenerade med henne en dryg timme i förmiddags och då blev det MYCKET gjort här! Man blir bra på att ta vara på tiden.
Nu har vi en amningspaus på kökssoffan medan Emil fortsätter sortera.
Kräftskiva.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-08-10 @ 21:52:38

Blev inte så mycket gjort i tvättstugan idag men vi har börjat iaf!
Vera har varit riktigt piggelin idag och knappt sovit nåt, några 10 minuters powernaps och 40 min i vagnen sen har hon varit alert igen!
Trodde hon skulle vara kinkig därför ikväll men det gick riktigt bra - hade kompisar här och åt kräftor, vilket ju är lite pillrigt och tar tid, men hon var så duktig och satt mitt på bordet och tittade på så jag behövde inte stressäta så som jag ofta gör numera.
Underbara unge!!Renovering.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-08-10 @ 11:12:28

Jag tycker det är jätteroligt att göra om hemma - när det är planerat och man känner att man har råd!
Men ibland dyker det upp saker som måste göras oavsett om man vill eller inte, som nu med våran tvättstuga...
En dag förra veckan när jag hängde tvätten hörde jag hur golvet knakade och när jag började trampa runt där så sviktar golvet. Emil fick komma och titta och han var även in under huset och kikade. Det är bara en lite bit från golvbrunnen och det blir ofta översvämning just där så det kanske har kommit in fukt under mattan...
Hur som helst måste vi ta upp det och laga golvet. Har diskuterat fram och tillbaka om vi bara ska göra om en del av golvet kring golvbrunnen och därmed få en skarv i mattan mitt i rummet eller om vi ska göra om allt. Det blir det sistnämnda!
Tyckte först det kändes dyrt och jobbigt men ju mer jag tänker på det desto roligare är det!
Så idag ska vi börja röja! Har 6 fullpackade garderober som behöver tömmas så det blir nog lite rörigt, men stora sopsäcken ska fram!!

Hoppas lilla fröken är nöjd och glad i eftermiddag så att jag också kan hjälpa till!Dags att släppa taget.

Dagbok - Kommentarer (1)
2013-08-09 @ 08:49:19

Igår blev det en ganska intensiv dag. Efter 14,5 år var det dags att låta lilla Zolanta få somna in och jag hade lovat mamma att följa med till veterinären.
På väg dit var Vera jättearg då hon knappt hade sovit nåt så jag funderade på om jag skulle måsta stanna i bilen med henne men väl där var hon hur go och snäll som helst.
Det var mkt folk och fullt upp på veterinärmottagningen men vi fick komma in och sätta oss i ett eget rum och vänta så vi slapp sitta med alla i väntrummet. Det visade sig att en av mina lärare från djurvård jobbade där och hon tog väl hand om oss och gav Zolanta en lugnande spruta medan vi väntade. När vi fick komma in hade dom gjort så fint med tända ljus och dämpad belysning.
Zolanta slumrade redan av sprutan hon fått innan så hon reagerade inte ens när kanylen sattes och sen somnade hon in så lugnt.
Det var så klart jättejobbigt, men det gick mycket bättre än vad jag hade trott innan. Veras närvaro var väldigt tröstande och lugnande! Vi dansade runt på golvet och det var som att hon kände av stämningen och var alldeles lugn och nöjd.

På vägen hem var hon fortfarande vaken och efter lite mat hemma la jag henne i vagnen och trodde att hon skulle sova ett tag, men inte det! Efter en powernap på 10 min slog hon upp sina blå och var pigg och glad igen!

Vid fem-tiden somnade hon i vagnen iaf och Emil tog med henne ut på en promenad medan jag åkte till skjutbanan för lite övning. Det gick betydligt bättre den här gången än när jag var där i måndags, så det märks att den där övningen behövs!
Är godkänd för jakten nu men ska åka fler gånger.

Idag blir det en göra-så-lite-som-möjligt-dag för mig och Vera. Förhoppningsvis har mitt lilla hjärta ro att sova lite mer idag.Älskar er!!

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-08-06 @ 20:21:00


Mina två hjärtan som låg och vilade på altanen på Rotsidan, min fantastiska familj!! 
 


Borta bra..

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-08-05 @ 13:28:09

Men hemma bäst.
Åkte tillbaka till rotsidan i tisdags och kom hem igår. Fantastiska dagar med strålande väder nästan hela tiden och lättsamt sällskap.
Gruvade mig för att åka därifrån igår men väl hemma kändes det bara bra. Har knappt varit hemma nåt alls de senaste tre veckorna så nu är det skönt att få packa ur väskor, tvätta och komma iordning igen.En av mina favoritplatser.

Dagbok - Kommentarer (0)
2013-08-01 @ 10:05:00
 Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus