Lycka!

Jakt - Kommentarer (1)
2011-10-30 @ 12:59:33
Skulle nog kunna skriva en hel roman om gårdagen... men det ska ni slippa läsa. Men det var iaf en sån dag som jag kommer tänka tillbaka på i vinter när det är mörkt, kallt och tråkigt och då kommer allt kännas roligt igen! För det var grymt kul! Att stå mitt i skogen och plötsligt kommer två älgar rusandes mot en med hunden efter..... Det är häftigt!!Att inte veta hur en dag ska bli, vad man ska få se, hur länge man kommer bli ute - det gillar jag! Att varje gång är olika. När jag pratar med jägare och dom berättar att dom fortfarande efter 10-15-30 år får uppleva nya situationer tycker jag är fantastiskt!High tension

Musik - Kommentarer (0)
2011-10-28 @ 18:06:45


Tråkigt video, bra låt!


Färdig!

Foto - Kommentarer (0)
2011-10-28 @ 08:07:29
Fick tidigare i höst förfrågan att ha fotograferingen av barnen på jobbet. Smickrande men också lite pirrigt... har iaf kämpat på med detta under några veckor och igårkväll gjorde jag sista redigeringen (galet enkelt och snabbt med en fungerande dator!!) och brände ut skivorna till alla föräldrar.
Lättad att det är färdigt, nervös inför om alla blir nöjda eller inte.Jag är i stort sett aldrig 100% nöjd efter en fotografering, vilket jag tror är ganska bra - det är ju det som gör att jag går framåt och kan göra det annorlunda och förhoppningsvis bättre gången därpå. Men med dessa känns det faktiskt bra! Men jag måste säga att jag är riktigt imponerad av skolfotografer, för det är inte lätt!


Deja vu...

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-10-27 @ 21:05:30


Då försöker jag igen då. Idag kom min nya dator (igen...) och jag hoppas denna ska hålla i mer än tre dagar. Lite roligt är att den här ser exakt likadan ut som den förra men är mycket bättre! Den hade utgått ur sortimentet när dom fick tillbaka min så då blev det en nyare och värre..


Skaparhelg.

Scrapbooking - Kommentarer (0)
2011-10-26 @ 22:08:09
Måste köpa ett nytt fotoalbum för mina är överfulla och nu har jag ytterligare 7 sidor från i helgen som ska in! Plus flera som ligger sen tidigare...
Här är iaf de jag gjorde under pysselträffen i Ö-vik.

Lata dagar på en av alla stränder vi besökte i Florida:Även detta en Florida-layout från ett oförglömligt möte med delfiner på Sea World. Älskar det där fotot och tycker det är så roligt att delfintatueringen syns:En bild från septemberjakten, det var med denna jag vann 1a pris:Promenad vid havet från i somras:Lillemor när hon stod på Nordmalings marknad:Kaffe i solnedgången på ett pass jag suttit på några gånger i höst:Min stora dag 10 september när jag fick skjuta min första älg:


Dagens goda gärning.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-10-26 @ 17:43:56
Ett stick i armen och 4,5 dl blod till någon som behöver det. Ett enkelt sätt att göra något bra!Tyckte lite synd om han som stack mig bara, han var så tyst och försynt och när det började rinna blod över hela min arm och skvätta (!) på min tröja såg han lite nervös ut... Men jag äger en utomordentligt bra tvättmaskin så det ska nog gå bort!

För att övertyga mig själv lite ytterligare om att jag är en bra människa köpte jag en rosa bandet-reflex på vägen hem samt bjöd mamma och pappa på tårta. Nu behöver jag inte göra något snällt på minst en vecka ;-)Frost.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-10-25 @ 20:18:48


Ännu en fin dag har passerat!!
Minusgrader och dåligt samvete - men även en värmande eld och förstående människor!

Inatt tror jag att jag kommer kunna sova gott.
Slutpysslat för denna helg.

Scrapbooking - Kommentarer (0)
2011-10-23 @ 21:03:59
Hemma igen efter en helg i Ö-vik. 14 timmars (10-00!) scrapping blev det igår och 6 timmar idag, tillsammans med 160 pers! Otroligt bra ordnat av Hightcoastscrap - alla tävlingar, utmaningar, butiker, vinster.... ett otroligt jobb har dom gjort och det är alltid lika kul att åka på deras träffar!

Förutom alla "pysslingar" var det 4 butiker på plats, så jag är några kronor fattigare idag...Stod där själv förut när jag hade min butik, tyckte det var skitkul då men kan inte säga att jag saknar det idag! Känns bara skönt att vara där som scrappare istället.Där inne i glasburen satt vi:Lite kort från en kit-tävling, det var inga papper som föll mig riktigt i smaken men likt många andra fick jag ihop ett julkort iaf:Bodil var glad över att få haffa min kamera ibland, tänker inte visa bilderna från min och Jennys sminksession på hotellet, men jag fastnade på en från träffen med:Vi var 7 tjejer som satt tillsammans och jag tyckte nån sa att vi kammade hem hela 20 vinster under helgen!
Visst ser vi ut att ha ordning och reda på prylarna:Jag har inte fotat grejjerna jag gjort än, men det blev 3 kort och 7 layouter gjorda.
Vann första pris i en tävling där man skulle inspireras av ordspråket "Vänner är som änglar på jorden" !! Fick ett jättefint pris från http://www.pagoni.se/.
Vann 2:a pris med denna: TRYCK HÄR,  förra året så det gick lite bättre denna gång =)
Lyckades även få två vinster i lottdragningar.


Förutom träffen så var hotellet en upplevelse i sig, inte en alltför trevlig sådan men det resulterade i en hel del skratt iaf! Var lite orolig att den otäcka receptions-tanten skulle smyga in och mörda mig (efter att först utförligt beskrivit hur hon skulle gå till väga) under natten men jag vaknade imorse och levde fortfarande så det gick tydligen bra. Udda ställe.... ingen kommer låta mig boka hotell igen!


Gäsp...

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-10-22 @ 08:01:11


Galet trött efter en sömnlös natt.. många jobbiga tankar som snurrat i huvudet och hållit sömnen borta. 
Men, nu är det en ny dag och jag tror den blir jättebra!!


Pysselhelg.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-10-21 @ 19:11:17
Lite avundsjuk på vissa som kan ge sig ut i skogen lite närsomhelst, själv har jag haft stängning på jobbet de senaste två dagarna, så det finns inte så många timmars dagsljus kvar när jag slutar.
Men både igår och idag har jag fått se lite djurliv iaf! Går genom skogen hem på eftermiddagarna och igår när jag kom upp bakom huset sprang två rådjur över stigen en bit framför mig.

Idag när jag gick hem hände samma sak, tänkte just att jag skulle hålla utkik efter dom när jag hör något inne i riset och där står dom en 10 meter ifrån mig!
Hade kameran med men dom var borta innan jag hann ta upp den ur väskan...Imorgon åker jag till Ö-vik för att delta i http://www.highcoastscrap.se/´s pysselträff tillsammans med två goda vänner samt en sisådär 100 andra "pysslingar". Imorse skrev jag ut en massa foton som jag kan scrappa med, nu ska albumen fyllas på!

Tycker mig se ett visst tema bland bilderna jag tagit ut...Minnesvärda dagar.

Jakt - Kommentarer (1)
2011-10-20 @ 22:29:36
Har fått lite bilder skickade till mig från jakten, roligt att ha kvar, särskilt de där både jag, Lillemor och pappa syns för det är inte så vanligt. 

Ett bra minne från en bra dag:

Torsdag.

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-10-20 @ 08:50:00
Från en frostig morgon på Runeåbergs-skogen:
Gårdagen blev lång, först en intensiv arbetsdag och sen direkt till Långsele för att ta reda på köttet från helgens jakt. Åkte på att göra fyra delar - min, pappas, Lillemors och en jaktkamrat som inte är hemma. Men vi var tre som hjälptes åt så det gick ganska bra. Mycket mat i frysen nu!! =)

Snart dags att vandra ner till jobbet. Skönt att börja lite senare, men kan inte säga att jag utnyttjar sovmorgonen då jag har en tendens att vakna vansinnestidigt just nu - men då hinner jag påta på lite här hemma innan det är dags att gå iaf.
Inredning.

Jakt - Kommentarer (2)
2011-10-18 @ 21:18:48
Hornet från min älg samt skölden har varit färdiga länge men monteringen har uteblivit då jag inte tordats göra det ensam. Vill ju inte göra nåt tokigt när det är första gången... Men idag slutade jag tidigt och pappa hade inget för sig så vi slog våra kloka huvuden ihop hemma i hans garage och gjorde det sista.

Har hela tiden varit bestämd i att jag inte vill ha det inomhus, hade sett ut en plats på altanen där det skulle få sitta, så vad gör jag?Åker hem och smäller upp det i köket!
Shabby Chic möter älgjakt?

Börjar skratta varje gång jag ser det, både för att det är så oväntat av mig själv att jag tvärändrade mig, men även för att det gör mig så glad och får mig att tänka på hur mycket roligt jag får vara med om! Kommer säkert bli utskrattad både en och sju gånger för att jag sätter upp en fyrtaggare inne - men det gör mig inte nåt för jag är så stolt!


Soppafton.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-10-17 @ 20:48:33
Veckans soppa intogs ikväll på Storgatan. Karin stod för matlagningen denna gång och bjöd på morotssoppa samt rårakor. Hade aldrig ätit nåt av det förut. Mycket gott!Men kände mig inte så munter och social ikväll, mest bara trött och slut... 
Har inte landat riktigt i vardagen än, vill som inte att helgen som var ska vara över.
Oktoberjakt dag 4.

Jakt - Kommentarer (1)
2011-10-16 @ 21:00:17
Idag behövde jag inte sitta på passet och frysa, hade precis hunnit fram och tog tag i stegen när det small hos pass-grannen. Sen var det slut. Hade bestämt innan att vi skulle bryta om någon fick ett vuxet djur. 
Så det var bara att vända och gå tillbaka.

Hann ta en bild från tornet iaf...Åkte ner till skytten och där fick jag ta ur en älg för första gången! Hade duktiga (tålmodiga..) instruktörer =)Min kamera var "på vift" ett tag så därför får ni se lite bilder på mig med, är ju inte så vanligt annars...

Lillemor fick också vara med och köra dragaren idag:

Körde hem älgen och tog reda på den samt flyttade om kalvar och vägde dom.

Sen då? Jätteroligt att det blev en skjuten så fort men det kändes lite tråkigt att bli "snuvad" på en hel jaktdag...
Men som tur är för mig fick jag följa med Sören ut då han skulle gå en sväng med sin hund.
Sen första jaktdagen i september har jag varit nyfiken på hur det är att gå med hund, så jag blev så glad när jag blev erbjuden!
Hann inte gå så jättelångt innan hunden fick upp älg och försvann iväg… tog kaffepaus i solskenet på en myr och traskade sedan runt i sagolikt vacker skog.
Hade kunnat gå runt där en hel dag med kameran, men den var bortprioriterad ur ryggsäcken…
Hunden gjorde en stor sväng och vi fick ett samtal om att den befann sig på Stensjö efter fyra älgar, men så vände det om och kom tillbaka mot där vi börjat. Två gånger var vi nära att få se dom, ena gången passerade dom kraftledningen och andra över en väg, men vi var lite sent framme vid båda. Sista missade vi nog bara med sekunder… Men det var spännande att veta att dom fanns där och att se hur dom kom tillbaka till exakt samma plats efter att ha dragit iväg så långt.

Det här är som en helt ny värld för mig, är glad att jag har träffat någon som tycker det är okej att ha mig i hasorna och som tar sig tid att lära mig så mycket. Jag har verkligen haft hur kul som helst idag! Igen!


Det hann bli sena eftermiddagen innan jag var tillbaka på Runeåberg. Efter lite fika packade jag ihop mina saker och åkte hem till verkligheten igen. Som avslut på dagen fick jag soppatorsk 500 meter hemifrån. Var på så bra humör att jag mest bara blev full i skratt när jag gick ut och tankade för att ta mig den sista lilla biten hem.


Oktoberjakt Dag 3.

Jakt - Kommentarer (0)
2011-10-15 @ 20:18:36
Imorse samlades vi vid halv åtta, lottade pass och jag fick ett som ligger på Runmyra.
Långt att gå över en myr och jag fick verkligen upp värmen innan jag kom fram, blev desto kallare sen...
Har inte frusit så mycket nån dag så som jag gjorde idag! Tur att det var lite fart på skogen iaf, satt och lyssnade till hundar och skott. 

Satt otroligt fint till och när solen kom fram glittrade det precis överallt av frosten!Vid elva ringde jaktledaren för att berätta att vi bröt och att jag kunde hämta dragaren.
Bara det var ett äventyr.
Tog sin lilla tid att gå tillbaka till vägen, väl där skulle jag göra en smidig vändning med älg-bilen, backar ner i diket och kör fast... oops. Ingen fyrhjulsdrift i så jag var tvungen ut och snurra på grejorna på hjulen (ja, jag vet inte vad det heter) för att det ska funka, kör upp på vägen och när jag står där tvärs över dör bilen och vill inte vara med mer.
Tjurade på en stund men till sist ringde jag min support Emil och precis när han svarade startade bilen igen! Tänk om det alltid vore så enkelt...

Tillbaka i byn vid släpvagn och dragare kom nästa problem - jag är en svag och okunnig människa... Karin får en guldstjärna för att hon kom ut och hjälpte mig. Vi var nog ganska virriga båda två som inte ens kunde lista ut hur ett spännband fungerar, men till sist satt släpvagnen på bilen och spännbandet på plats (om ej fackmannamässigt utfört...).

På plats vid mina lagkamrater igen fick dom gå efter älgen och jag tog kaffepaus i en solstrimma på vägen med Sture.

Bröderna Eriksson var i farten i dag och sköt varsin kalv, när den första var hämtad åkte vi vidare till nästa och dit följde jag med.
Blev en ganska lång promenad genom skogen, hittade ett gammalt älgtorn som jag inte skulle känna mig så jättepigg på att klättra upp i, men fint var det där det stod. Fick höra nu ikväll att det är pappa som har byggt det med lite hjälp av morfar:Min goda vän Sören som inte vill vara med på bild men fastnar ibland ändå... ;)På tillbaka vägen fick även jag köra älgdragaren, det var första gången så det var lite ovant - men kul!Åkte hem med de första två och började ta reda på dom medans några blev kallade ut på pass igen och en stund efter låg en tredje kalv! Samma skytt som till en av de tidigare.
Så jag fick rycka ut med älgbilen en vända till, denna gång utan dikeskörningar och släpvagnsproblem - har dessutom fått en kurs i spännbandshantering så jag kunde fixa det!Dagen gick så fort... saknar att det inte hanns med att elda och grillas nåt - men är glad över att jag fått prova min nya kniv, den är jättebra och jag fick fullt upp med att undvika att Lillemor skulle stjäla den!


Oktoberjakt Dag 2.

Jakt - Kommentarer (2)
2011-10-14 @ 19:23:06
Dagen började med ett antal minusgrader och soppatorsk halvägs upp på skogen, trots detta gick förmiddagen fint, frös om händerna på slutet bara.
Hade djur i närheten men fick inte se något annat än lite småfåglar.

Satt på Tallmyra under eftermiddagen, mysigt pass men fick inte se något där heller. Hade bra sällskap på slutet iaf och idag lyckades jag öppna temosen utan problem så jag fick i mig kaffe =)

När jag kom hem till stugan blev jag tokfrusen, lustigt att man kan bli så kall när man kommer in i värmen... sitter här med flera lager kläder och eld i kaminen och börjar äntligen tina upp.

Emil har även han hittat upp hit och ska stanna tills på Söndag. Dock har jag inte hunnit se så mycket av honom, han är mest ute och "snurrar" på byn. Det är väl inte så mycket jag som drar honom hit, snarare min bror och pappas såg. Så han ska nog kunna roa sig under morgondagen medans jag sitter ute i skogen igen.

Var nyss ute en sväng och tog lite foton i månskenet, det är så mysigt här uppe eftersom det inte finns några lampor som stör:

Oktoberjakt.

Jakt - Kommentarer (0)
2011-10-13 @ 18:19:20
Första dagen gjord.

Vädret skiljer sig en del från hur det var för en månad sedan, men trots att temperaturen inte kryper upp så särskilt många grader, det blåser isande vindar och är snöfläckar här och var så tycker jag att det här är bättre än regnet som var i September!

Satt på hygge imorse, solen lyste så fint över hela hygget - utom just platsen där tornet stod... Blev ganska så frusen och när jag tog fram kaffetermosen för att värma mig höll jag på att bryta ihop! Fick inte upp den, satt och snurrade och skruvade men fick inget grepp. Gav upp, men fick snart annat att tänka på då en älgtjur vandrar ut på hygget och ställer sig och betar ca 60 meter framför mig! Hade världens kanonläge - men idag och i imorgon får vi bara skjuta kalv.... 
Fick nöjet av att iaktta honom i en 10-15 minuter iaf tills hundföraren dök upp och älgen travade in i skogen igen.
och jag fick hjälp med att öppna min termos!! =)

Hade såklart lämnat kameran i bilen så inga bilder blev det under förmiddagen.

Samlades och fikade innan vi gick ut igen. Denna gång satt jag efter kraftledningen och kameran fick följa med! Såg dock inga djur, men lite snö och mossa fastnade på bild.

Jag är hur glad som helst, nöjd över att ha fått se en älg även om det känns rätt surt att inte få skjuta när den stod så bra till... Sen tycker jag att vi har haft det väldigt bra med det lilla gäng vi varit idag!På Plats.

Jakt - Kommentarer (0)
2011-10-12 @ 20:28:25
Nu har jag gjort helg!
När jag kom hem i eftermiddags packade jag alla varma kläder som fanns att hitta och tog sedan älg-bilen till mitt andra berg.
Syster har kommit hem så hela familjen är samlad. Sitter här i värmen och lyssnar till blåsten utanför. Hoppas verkligen det lugnar sig tills imorgon.Men jag ser fram emot morgondagen vilket som!
MornMorn!

Foto - Kommentarer (0)
2011-10-12 @ 07:46:31
Fredag idag då!
Brygger te och rostar mackor innan det är dags att avverka veckans sista arbetsdag. Fotografering står på schemat och idag är det tänkt att även jag ska fastna på bild.


Soppa.

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-10-11 @ 20:28:44
I december började vi en tradition med soppmiddagar tillsammans med våra vänner, tanken var att bjuda varandra på middag (soppa) på vardagar med jämna mellanrum. Otvunget, inget märkvärdigt... 
Det har vi varit jätteduktiga på att hålla i, andra gången var förra veckan ;)
Vi har ätit hos varandra otaliga gånger sedan i december, men dessa vardagskvälls-soppor har bara skjutits fram.
Men förra veckan blev vi bjuden på en mexicanasoppa och denna vecka var det våran tur, soppan fick bli lite mer av en gryta istället - Viltgulasch.
Tur att jag har en sambo som är händig i köket - kokar egen fond och grejjar på, själv har jag mest legat på kökssoffan och tittat på. Duka och tända ljus är mer min grej, och koka chokladsås till efterrätten!

Söndag.

Scrapbooking - Kommentarer (0)
2011-10-09 @ 19:58:26


Ett litet pyssel jag slängde ihop i fredags.

Tycker den här helgen försvann lite för fort. Men bara tre arbetsdagar till nästa.


Skytte.

Jakt - Kommentarer (2)
2011-10-08 @ 18:50:29
Kom på att jag ville öva på att skjuta idag och fick med mig Emil upp till Runeåberg. Han har aldrig skjutit med annat än luftgevär så självklart ville jag att han skulle prova på med mitt gevär.
Men jag tror inte han får följa med fler gånger... med stöd var jag bäst men stående utan stöd vann han.
Nybörjartur? Vinden? Ja, nåt måste jag hitta att skylla på... eller så var han bara duktig!


Pappa skapade sig ett kreativt stöd av ammunitionsasken och biltvättsvampar.... stabilt? 

Måltavlorna pysslade jag ihop imorse innan vi åkte:Tråkigt nog blåste det jättekallt och jag var alldeles för dåligt klädd, så det blev inte så lång stund innan vi begav oss hem till stugvärmen igen.
Sidensvans.

Foto - Kommentarer (2)
2011-10-07 @ 22:59:01
Har grämt mig lite över alla äpplen i träden hemma som bara ruttnar bort och det inte blir något av... men idag när jag kom hem från jobbet blev jag så glad, för där var det ett helt gäng som verkligen uppskattade dom:Kul att dom är till glädje för nån.

Inatt jobbar jag extra på mitt gamla "stammis-hak". Kändes lite konstigt att packa natt-väskan nu när jag bara jobbat dagtid de senaste två månaderna, men jag kunde knappt bärga mig att komma hit, känns jätteroligt!!
Fick sms härifrån förra veckan om att en av ungdomarna satt upp min bild på tavlan över personalen som jobbar, så det är väl på tiden att jag kommer hit och visar mig =)


Mer bilder.

Foto - Kommentarer (1)
2011-10-06 @ 07:58:58


Bra kväll!

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-10-05 @ 20:53:29
Blivit bjuden på en supergod middag samt busat med världens goaste Vilgot ikväll, humöret är på topp!!

Dessutom har jag hämtat ut ett efterlängtat paket med diverse jaktprylar. Bland annat en riktig kniv. Under septemberjakten fick jag låna knivar från höger och vänster, men nu har jag en egen! Har redan hunnit konstatera att den är vass, har plåster på vänsterhanden som bevis...Har även skaffat mig en varm jacka samt tagit semester två dagar nästa vecka.... inte så svårt att gissa vad jag ska hitta på.
Familjefoto.

Foto - Kommentarer (1)
2011-10-05 @ 08:07:15
I söndags besökte jag en fin aspdunge tillsammans med familjen Pettersson/Svensson. 

Inte helt lätt att fota när det är flera barn med, alltid nån som tittar bort, ledsnar, äter löv eller kryper iväg... men det blev ca 160 bilder att spara! och det är iaf enligt mig ofta dom oplanerade bilderna som blir bäst, dom där det händer nåt man inte räknat med.

Såhär blev några:Förövrigt har jag skickat tillbaka min dator nu, håller tummarna för att den nya kommer snarast för nästa vecka är det mycket fotande inplanerat och det sparar så otroligt mycket tid att ha en riktig dator att jobba vid när dom ska redigeras.Ingen eld utan rök?

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-10-03 @ 19:30:24
Sitter här och redigerar bilder i slowmotion... dvs - jag sitter vid min gamla dator. Jättekul att den nya fungerade i två dagar och sen inte ville vara med mer. Skitkul.

Men, imorgon ska den skickas tillbaka och så får jag en ny! Så jag är inte så värst arg och besviken. Om än lite otålig...
Får väl se det som en prövning av mitt tålamod.


Hela denna dag har jag känt mig inpyrd i vedelds-rök. Lagade lunch över öppen eld på jobbet idag och ikväll har jag lyckats fylla hela huset med rök då jag gjorde upp eld i vedspisen.
Tur att det luktar gott iaf!


Kalas hela dagen!

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-10-01 @ 23:22:39
Idag har vi varit på kalas, har firat stora killen Vilgot som fyller år om en vecka! Kan inte fatta att det redan gått ett år...
Blivit bjuden på massa gott fika och eftersom vi inte hade vett att åka hem blev vi kvar hela kvällen. Köpte hem mat och tog en promenad till affären där det inhandlades sötsaker. Känns som att jag inte gjort annat än att äta idag!Massa roliga presenter fick han men mest imponerad var jag av ett bäverskinn han fick av sin morbror. Superfint, hade inte trott att bävrar var så mjuka!
Fick ju komma en väldigt nära i somras, men har aldrig klappat någon...Har pratat  med pappa om att vi ska jaga bäver och nu vet jag vad jag ska göra av skinnet ifall det skulle bli någon skjuten nån gång...Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus