Det bästa med vintern.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-02-27 @ 14:39:03
Hade bestämt oss för att storstäda här hemma igår men när vi vaknade och såg hur fint väder det var ändrades planerna snabbt, en tur på skotern kändes mycket roligare!
Men som vanligt när vi ska göra något så är det inte bara att hoppa i kläderna och åka, det måste ju alltid gå ont. Batteriet i skotern var dödare än dödast, extrabatteriet likaså. 


Åkte ner till stan och fick med oss ett nytt hem, passade det? Nej, självklart inte.

Det var bara att ge upp.
Men ut ville vi och då vi fick höra önskemål om skidspår till Nässjön så hoppade vi in i vesslan istället:Jag har aldrig varit till Nässjön/Sandudden på vintern så det var lite kul. Kände nästan inte igen mig först.På kvällen var vi över till grannarna som bjöd på musslor, jag har aldrig smakat det förut och det kändes lite läskigt, men dom var goda om än lite obehagliga att tugga på.

Idag, ÄNLIGTEN! skoterbatteriet har stått på laddning sen igår och för en gångs skull fungerade allt, så jag och Emil har varit ute med skotern!!
Stackars E beklagade sig dock lite över att vi bara har en fungerande skoter, han vill ju också köra.. ;)

Dessutom lyckades vi ta tag i den där städningen imorse, så nu är hela huset skrubbat från golv till tak!
Kan nog kosta på mig att göra inget alls resten av dagen.


Heeelg!

Dagbok - Kommentarer (2)
2011-02-25 @ 21:32:51
Kom just på att jag jobbat 6 dagar i rad... och sovit som en kratta hela veckan. Så det kanske är helt okej att vara lite trött såhär på fredagskvällen.

Igår var vi ju dessutom ut på "galej",  tjusigt värre var det men nog kändes det att det inte riktigt var vårt forum - Som en katt bland hermelinerna sa Emi, som bönder på slottet tänkte jag. Men det var kul!

Fotade nästan inget alls, och dom bilder jag har på mig och Emil är tagna här hemma... Men ett litet kollage kan jag bjuda på iaf:Emil har förresten bloggat idag: http://enka.blogg.se/


Kvällsbestyr.

Scrapbooking - Kommentarer (1)
2011-02-22 @ 20:26:21
Mycket pysslande blir det nu när Emil är borta. Tv´n får stå tyst och istället sitter jag härinne och spelar musik på hög volym och fixar med bilder och scrappar.
Två kort har det blivit ikväll, fick beställning på ett och när det var färdigt råkade det bli ett till av bara farten, så mottagaren får väl välja vilken h*n tycker är bäst.

Kan passa på att visa ett annat kort som redan har hamnat där det ska:

U make me smile!

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-02-21 @ 22:36:49
Igår blev jag utringd på jobb och slutade vid 21, då blev det en tur till Långsele för ett bilbyte, min bil hade besiktningstid idag vilken jag inte kunde åka på pga jobb så jag fick byta bil med mina snälla paranteser. Väl hemma efter att ha lärt mig köra bil på nytt (varför har inte alla bilar automat?!) hade jag massor att göra och blev sittandes i flera timmar med tråkigt jobbigt jobb framför datorn, tiden bara rann iväg och jag blev mer och mer stressad då jag visste att jag skulle upp i tid idag för att jobba igen. När jag till sist var på väg att göra kväll råkade jag slita ur ett örhänge, trodde det gick bra men icke, blodet droppade och jag fick plåga mig igenom håltagning all over again. Sur, överspeedad och framför allt ensam... Emil hade beget sig till huvudstaden igen under eftermiddagen.

Men så kliver jag in i sovrummet och får syn på Grisen, nerbäddad under täcket, huvudet på kudden och en handskriven lapp bredvid sig...Jag utnämnder härmed Emil till världens bästa Uppmuntrare!


13: Tema ”ljus”

Foto - Kommentarer (0)
2011-02-21 @ 18:33:16
Det har gått några dagar utan uppdateringar på foto-listan, men här kommer nästa:Canon EOS 400D + Canon EF 50/1,4 USM
F/2  slutartid 1/100  ISO 400

Ser ni vad det är?


Suit up!

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-02-19 @ 13:15:26
Har fått spendera förmiddagen på stan med Emil, han har köpt KOSTYM! Det ni! Jag kan nog leva på det i flera månader.. =) Är ju inte sådär jätteofta vi går på stan tillsammans, och att få se Emil klä upp sig i kostym och slips hör verkligen inte till vardagen. Anledningen är att vi ska på Stjärnkväll på torsdag, Emil är nominerad till Årets Nykomling.
Mingel, middag, prisutdelning och pianobar - snoffsigt värre.Man kan även svammla på dagen.

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-02-18 @ 14:02:42
När jag klev innanför dörren imorse var det första Emil sa: Hur många Red Bull drack du inatt?
Förutom ett svammel-inlägg här råkade jag visst skicka iväg ett ännu svammligare ( ? ) mail till honom... Red Bull brukar ha den inverkan på mig, jag blir alldeles tossig, men jag hade faktiskt inte druckit nån.

Sovit bort några timmar på förmiddagen, Emil kom hem vid lunch-tid och bjöd mig på mat och nu har Postis nyss varit här och lämnat ett till roligt paket:En bra Fredag så här långt!
Det enda som egentligen saknas är en semla, kanske måste ta en tur in till bebyggelsen...


Nattsvammel.

Dagbok - Kommentarer (2)
2011-02-18 @ 01:44:18
Klockan är mitt i natten och här sitter jag och är inte särskilt upptagen alls.
Ser fram emot att klockan ska bli 6 så jag får ringa och väcka pappa (mohahahaha - elaka skrattet) men han kommer förmodligen förstöra min skadeglädje genom att redan vara vaken. Ser så klart även fram emot att klockan ska bli 7 så jag får åka hem, göra helg. 

En namnlös gris:Han sitter troligtvis på en blå kista tillsammans med Nalle Maria Isabella Elfgren och resten av maffian.
Onödigt vetande, jajamän!
Nödvändigt blogginlägg? Nej, inte så värst. Men vad ska jag annars roa mig med när alla sover?


Trött.

Scrapbooking - Kommentarer (2)
2011-02-17 @ 18:15:35
Jag vill kunna kliva utanför dörren utan att behöva ta på mig jacka, skor, vantar och mössa. Jag är less på att ställa in bilen i garaget. Jag är trött på mörkret som gör mig så nedstämd. Jag vill ha solljus att fota i.Bort med snö och kyla!!!!


Äntligen!

Scrapbooking - Kommentarer (0)
2011-02-17 @ 14:52:40
Det är ju så tråkigt att behöva vänta på saker, gjorde en pysselbeställning i söndags och det känns ju ungefär som en evighet sen.
Men idag kom Postis och lämnade av paketet!Så nu känner jag mig nöjd. Beställde även lite saker i måndags och fick nyss en bekräftelse om att det skickats idag, så imorgon blir det nog mer rolig post. Bland annat två Martha Stewart-punchar som jag dregglat över ett tag men inte känt mig ha råd att köpa. Bra med Rea!


12. Min vardag

Foto - Kommentarer (1)
2011-02-16 @ 13:32:01
Skulle kunna göra en hel bildserie om min vardag, den består ju av allt möjligt.
Men om jag bara ska välja en sak... vardag känns tyvärr som ett lite tråkigt ord för mig, något som man är så illa tvungen att stå ut med mellan dom där roliga sakerna.

Som den där skitiga, stökiga diskbänken. När man inte tömt diskmaskinen på det rena och plötsligt börjar berget av odiskat att växa...Canon EOS 400D + Canon EF 50/1,4 USM
F/1,4  slutartid 1/1000  ISO 200

Konverterad till svartvit i Photoshop.

Fast egentligen så gillar jag vardagen, vet inte varför det känns som något negativt.


Funderingar.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-02-15 @ 10:27:04
Sitter och skriver en jobbansökan men känner att jag har kört fast lite. Vill skriva något som verkligen berättar vem jag är och vad jag kan, men det blir så uppstyltat och det känns som att klichéerna haglar...
Får ta en paus och klura lite, det är ett tag kvar tills den måste in.

Trivs så otroligt bra med dom jobb jag har och att jag får jobba så mycket som jag gör, men det vore skönt att ha något fast eller iaf ett längre vikariat så jag slipper fundera på hur nästa vecka ser ut. Som det är nu har jag alltid jour.
Sökte ett jobb förra veckan som jag så otroligt gärna skulle vilja ha! Har dock inga direkta meriter gällande just det, men då det är en av mina passioner i livet så är jag säker på att jag skulle fixa det!

Härom natten kunde jag inte sova så jag klev upp och satt vid datorn och kikade på utbildningar tills klockan var mitt i natten och det bara snurrade i huvudet på mig. Hittade några kurser som vore roliga men jag har så svårt att hitta motivation till att sätta mig i skolbänken. Jag har ju jobbat sen jag slutade gymnasiet, trillat in på det ena efter det andra.
Det borde finnas fler möjligheter att gå som lärling, jag hade alltid lätt för mig i skolan men jag tycker det är så mycket roligare att lära mig saker genom att göra dom rent praktiskt!

Skulle ju underlätta om jag verkligen visste vad jag vill bli när jag blir stor. När jag var liten ville jag bli helikopterpilot, är det för sent?


11. Tokigt.

Foto - Kommentarer (3)
2011-02-14 @ 13:18:57
När jag vaknade imorse var det kallt, -30.
Kolla vad termometern visar nu:Det tycker jag är tokigt! Bra tokigt!

Men är jag ute och tar vara på solstrålarna? Nope, jag sitter inne, eldar (syns kanske på innetempen..) och plockar ihop smått och gott som ska ut på Tradera. Har en massa saker som aldrig används, både pyssel och annat som jag ska försöka bli av med.
Imorse råkade jag dessutom klicka hem pysselbeställning nr 2 för den här veckan, så det vore ju inte fel om jag kunde sälja bort lite så det går jämt upp.


Uvesa...

Scrapbooking - Kommentarer (0)
2011-02-13 @ 22:11:43
Har fyllt halva Florida-albumet nu, men jag har hur många bilder som helst kvar som jag gärna vill ha med.Ja, då var det en rubrik då...

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-02-13 @ 18:08:46
Idag har mina husdjur äntligen fått lite kärlek och omtanke i form av storstädning, sköldpaddorna var i störst behov och efter att ha skurat och skrubbat alla deras saker så var det så fint!! i 5 minuter... sen hade Douglas gått sitt varv och inte bara möblerat om allt utan även lyckats skita ner. Tacksamt.

Ilja fick bara en "vardagsstädning" och lite larver och sen har han legat och solat på sin pinne hela eftermiddagen:Bara Pontus kvar, ska röja åt honom imorgon har jag tänkt.

Sen har det spenderats ett par timmar nere på Sörgården, ÖIF´s styrelsemöte.Blir bland annat ett Fettorsdags-lopp framöver, kul kul! Ska uppdatera hemsidan med lite smått och gott.


10. Detta gör mig glad.

Foto - Kommentarer (0)
2011-02-13 @ 13:22:12
Kan man bli annat än glad när man har en Emil som så glatt står i timtal vid spisen och lagar älgstek, gräddsås och klyftpotatis?!Canon EOS 400D + Canon EF 50/1,4 USM
F/2  slutartid 1/100  ISO 8009. Dagens.

Foto - Kommentarer (0)
2011-02-12 @ 11:59:12
Dagens datum:Canon EOS 400D + Canon EF 50/1,4 USM
F/2,5 slutartid 1/125  ISO 800

Konverterad till svartvit i Photoshop.


Scrappat.

Scrapbooking - Kommentarer (1)
2011-02-12 @ 11:44:35
Nu har jag fotat allt jag pysslade ihop i onsdags och här är en av layouterna:Späckhuggarnas bassäng på Sea World, fotat genom Emils solglasögon.


8. En favoritbild

Foto - Kommentarer (0)
2011-02-11 @ 21:01:25
Är det bara jag i hela världen som inte kollar på Let´s Dance? Tycker inte alls det är bra, sitter hellre här framför datorn en stund.
Har gjort klart beställningkortet, skulle gärna visa upp det men det kan jag ju så klart inte... men kom på att jag kan ta nästa punkt på fotolistan.

Det är lite klurigt det här, har ju massor med favoritbilder!
Men det får bli en bild jag tog från tornet i St Veit katedralen i Prag:Rolig dag!

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-02-11 @ 19:42:43
Har haft en riktigt rolig fredag, först jobb nere på byn, hade kameran med mig och fick fota smått och stort, inga bilder jag kommer lägga upp här men några av dom kommer synas på Osterforse.se framöver, kul kul!
Hann precis innanför dörren hemma då jag fick besök av två pysselintresserade tjejer som kikade lite på grejjer och diskuterade idéer. När dom åkt hann jag påbörja en kortbeställning men sen så fick jag mer besök med medhavt gofika! Tiden har verkligen försvunnit idag =)

Ännu roligare är att Emil är på väg hem!
7. En bild som jag aldrig lagt upp.

Foto - Kommentarer (0)
2011-02-10 @ 20:43:35
En bild som får mig att drömma mig tillbaka till den där lilla ön vi besökte när vi var på en guidad båttur med en marinbiolog i Clearwater. På håll såg det ut som att ön var täckt av ljus sand men det var i själva verket bara snäckskal, tusentals skärvor och hela snäckor.
Shorts och bruna ben känns långt borta när man ser hur snön driver fram utanför fönstret...Canon EOS 400D + EFS 18-55mm Kitobjektiv
F/16 slutartid 1/500 , ISO 250.Rubrik.

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-02-10 @ 18:11:36
Igår var det som sagt pysseldag, jag hann med att göra hela 5 lo´s och blev riktigt nöjd med allihopa. Men när jag påbörjade den 6e tog all inspiration slut...Satte mig i världens obekvämaste fotölj i mammas vardagsrum och skulle bara vila mig lite, men somnade rakt upp och ner! Sen blev det inget mer gjort. Blev bjuden på middag innan jag packade ihop och åkte hem.
Var jättetrött hela kvällen och låg mest i soffan och läste.
Hade ju iaf nåt att skylla på, var på blodgivningen på morgonen och jag brukar alltid bli lite trött efteråt.

Idag har jag i stort sett inte gjort nåt, men dagen har gått så himla fort. Imorgon ska jag jobba och sen är det lördag och då kommer Emil hem! 6. Tema Grön.

Foto - Kommentarer (0)
2011-02-08 @ 19:59:01
Tänkte först fota nån växt men kom fram till att det var lite för självklart, jag äger ju massor med gröna saker (om du varit i mitt vardagsrum så vet du) och bland dessa finns ett kakfat och en mjölk-kanna i handblåst glas:Canon EOS 400D + Canon EF 50/1,4 USM
F/1,4 slutartid 1/1000 , ISO 400.
Ljuskällan är en ficklampa.


Alone....

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-02-08 @ 19:01:49
Fy vad tråkigt det är att komma hem till ett tomt och tyst hus! Emil är i huvudstaden och jobbar och även om det inte är helt ovanligt att han är borta och jobbar kvällstid så känns det väldigt tråkigt när jag vet att han inte kommer hem ikväll. Vet inte när han kommer hem alls faktiskt.
Men det är bara att göra det bästa av situationen! 
Har jobbat i eftermiddag och efter det var jag bortbjuden på middag, så helt fruktansvärt är det förstås inte. Imorgonbitti ska jag upp tidigt och åka ner till Sollefteå och skänka några deciliter av mitt blod och sen blir det pyssel i Långsele resten av dagen, det är ju också ganska bra....
Behöver en dag med pysselsällskap känner jag, har tappat bort min "mojo" när det kommer till scrappandet av layouter så nån att sitta och bolla idéer med blir perfekt!

Iförmiddags när jag höll på att kika igenom gamla bilder hittade jag förresten en på hur mitt pysselrum såg ut innan vi flyttade in i huset:Nu när jag möblerade om råkade jag skrapa i väggen med ett skrivbord så jag har en lång rand bordellrosa mitt på väggen, skitsnyggt!5. En Gammal Bild.

Foto - Kommentarer (1)
2011-02-08 @ 10:55:06
Förstår ni hur många gamla bilder jag har?! Ganska många....
Satt och kikade runt bland dom och fastnade för den här på Ilja, förstå att han vägde 12 gram när jag köpte honom och han var inte mycket större än min tumme!


Skulle tror att det är fotat med min gamla Fujifilm finepix s5000.


4. Min Hobby.

Foto - Kommentarer (0)
2011-02-08 @ 10:12:28
Har flera hobbys men det fick bli Scrapbooking på den här bilden:Canon EOS 400D + Canon EF 50/1,4 USM
F/1,6 slutartid 1/60 , ISO 100.


3. En Familjemedlem.

Foto - Kommentarer (0)
2011-02-07 @ 20:09:19
Kör på med nr tre på listan när jag ändå håller på. Canon EF 50/1,4 USM
F/1,4, slutartid 1/320 , ISO 1600.

Letade lite bland bilderna efter en på pappa eftersom han alltid gör sig så bra på kort, hittade då denna som jag tog för några helger sen. Roger är ju också en del i familjen så den tycker jag passade bra.


2. Favoritpryl.

Foto - Kommentarer (2)
2011-02-07 @ 16:27:00

Canon EF 50/1,4 USM - Bländare 1,4, slutartid 1/20 , ISO 200.

Hade lite svårt att komma på vilken som är min favoritpryl, kameran ligger ju också väldigt högt men eftersom jag fotat den till inlägget om listan så fick det bli datorn på den här punkten.
Den skulle även passa väldigt bra in på nr 22 - Beroende, har nog lite ohälsosamt stort behov av min dator/Internet, funkar inte det så blir det en arg, sur och deppig Ingalill!


1. Självporträtt.

Foto - Kommentarer (0)
2011-02-07 @ 12:05:17

Canon EF 50/1,4 USM - Bländare 1,4, slutartid 1/13 , ISO 100.

Det är ju ofta så här man ser mig, så det var klart kameran fick vara med på första självporträttet.


Utmana mig själv.

Foto - Kommentarer (0)
2011-02-07 @ 11:18:49
Jag brukar inte vara så mycket för alla dessa listor som förekommer i bloggar, sådana där man svara på femtielva frågor om sig själv eller svara på en fråga/dag i en månad osv.
Men hos Liza hittade jag en som jag tycker verkar rolig, en utmaning och en liten "knuff" för mig själv.

Här är en 30-dagarsutmaning som går ut på att du lägger ut en bild varje dag. Det kan vara både nya och gamla bilder, och du kan fota de nya med allt från din mobiltelefon till en systemkamera, du bestämmer! Det ska helst vara bilder som du själv tagit för att det ska bli så roligt som möjligt. Du får tolka dagarnas olika motiv precis som du själv vill.

Dag 1:
Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema ”grön”
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema ”ljus”
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema ”olika”
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema ”två”
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild

Jag tror inte jag kommer göra en/dag, det blir kanske fem en dag och ingen en annan om jag känner mig själv rätt. Ni får se.

Tycker du också att det är roligt att fota så kopiera den gärna och lämna en kommentar här så jag kan gå in i din blogg och kika!Update.

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-02-07 @ 10:51:43
Då var det måndag igen, visst går tiden fort? 

Helgen har ägnats till lite blandade aktiviteter, fredag kväll spenderade vi i stan med god mat, bebismys, film och massa surr, tiden bara flyger fram när man är hos familjen Sjödin-Gottwall!
På lördagsmorgonen masade vi oss upp och for till Birsta, hade så storslagna planer på att äntligen hitta kakel och bänkskivor till köket! Hur tror ni det gick?! Inte alls... En hel dag i Birsta och allt jag handlade var tre tavelramar och ett gäng krukor, hittade inte minsta lilla pryl till köket!
Trötta på köer och människor åkte vi till Bergeforsen där jag knappt hann innanför dörren innan jag somnade, trevlig man är ibland!
När jag väl vaknade ur min Birsta-koma vände det och vi fick en jättemysig kväll. Igår var jag sugen på en sväng till Birsta igen, Bauhaus reade ut krukor - 70% och jag kom på att jag ville ha fler så vi tog en snabb sväng dit innan vi for hem.
Sen som ni såg så var vi ute och Vesslade på eftermiddagen, roligt när man kan sitta tillsammans och sladda spåren. Skulle spåra också men då gick en grej sönder så vi åkte hem och la oss i soffan istället.. ;) Man kan ju inte vara hur flitig som helst.....

Blev som sagt lite sugen på att prova åka skidor, har inte gjort det sen i grundskolan nån gång, tänker inte räkna efter hur många år som gått, tokigt många. Har inte så mycket jobb den här veckan (vad jag vet än) så jag kanske tar mig ut i spåret nån dag.


Ute och sladdar skidspår. Blir nästan suge...

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-02-06 @ 14:32:56

mms_img41239 (MMS)

Ute och sladdar skidspår. Blir nästan sugen på att köpa längdskidor...Smuts.

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-02-03 @ 19:02:42
Vad är det här för sotmurre som kliver in i mitt vita renstädade hem?!!!!!Känns som att min arbetsdag har varit betydligt roligare än Emils =)Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus