30 April.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-30 @ 23:18:08
Trött i luvan efter en hel dags fixande med sista april-firandet nere på ÖIF. Men lyckat blev det!En bra dag att ha mycket att göra på.


Fotat vårblommor.

Foto - Kommentarer (2)
2011-04-29 @ 11:30:33
Murphy.

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-04-29 @ 08:30:23
Läste just ett inlägg hos Bodil om som jag bara måste kopiera en del av:

Murphy's lag...

1. Om något kan gå fel så gör det det.
2. Om det finns en möjlighet för flera saker att gå fel, då kommer det som orsakar största skadan att gå fel först.
3. Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå.
4. Om du märker att det finns fyra olika sätt på vilket något kan gå fel och förebygger dessa, då kommer ett femte sätt, som du inte alls är förberedd på, att ögonblickligen dyka upp.
5. Överlämnade åt sig själva, tenderar saker att gå från dåligt till värre.
6. Om något verkar att gå bra, så har du osvikligt missat något.
7. När naturen visar sig överlägsen, är det för att dess brister är dolda.
8. Moder natur är en hynda.
9. Om något som kunde ha gått fel ändå inte går fel, så visar det sig snart att det hade varit bäst om det trots allt hade gått fel direkt.


och med detta vill jag skänka en tanke till min kära sambo! Han vet allt om saker som går fel, vare sig dom kan gå fel eller inte så gör dom det.

De senaste dagarna har han varit bekymrad över att växellådan på hans jobbarbil varit på väg att rasa, den har väsnats och bilen har betett sig illa. 
Men så när jag kom hem från Runeåberg igår får jag se hans bil ståendes såhär:Emil kommer ut och möter mig och jag ser på honom att nåt har hänt, han ser ut som att han när som helst ska slänga sig på backen, rulla runt, slita sitt hår och skratta hysteriskt... ni vet när man hoppar över ilskan och går direkt till galen.
Det var inte växellådan, det var hela liksom hela motorn som "trillade" ner.
1. Om något kan gå fel så gör det det.

Tur i oturen så hände detta 10 meter hemifrån.
Fick knuffa in den i garaget med hjälp av traktorn:Självklart med en tjusig repa som följd...

Dom andra bilarna på gården går för stunden bra iaf, jag har varit ute med Dutten och ju mer jag kör den bilen desto mer charm får den!Innan jag skulle hem från Runeåberg fick jag hjälp av pappa med att stänga fönstret på förardörren. Jag hade gjort ett försök med fastkilade vedträn i dörren tidigare på dagen men det hjälpte föga när jag kört i ett gupp eller två. Nu sitter rutan uppe, fastkilad av en brädbit som är skruvad i dörren. =)

Även s6an fick lite omtanke igår, nya fälgar och däck samt en snabb tvätt:Nu är alla bilar utom en framme, den fjärde får nog komma hem snart den med men som det verkar nu får den "vila" denna sommar, känns lite överkurs med 4 bilar på 2 pers. 
Å andra sidan... med Emils tur... ?Dexter!

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-28 @ 22:23:37
Världens bästa seriemördare! Har snart hunnit igenom ännu en säsong av Dexter, så galet bra! Vi sitter här och hejjar på mördaren =)Hurra hurra hurra!

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-28 @ 19:43:38
För det är pappas födelsedag idag! och Saras!

Dagen har spenderats på ett soligt Runeåberg med tårta, god mat, snickerier och massa fotograferande.Sämre dagar har jag haft... =)


Nu har jag gett mig på det där med att sni...

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-04-28 @ 14:27:04

mms_img48918 (MMS)

Nu har jag gett mig på det där med att snickra igen. Denna gång blev det en förvaring för krattor, spadar och annat spret som har en tendens att hamna över hela gården.Fina Morris.

Foto - Kommentarer (0)
2011-04-27 @ 20:45:15


Mesigt.

Dagbok - Kommentarer (3)
2011-04-27 @ 11:18:29
När jag och Morris var ute på en promenad för en stund sedan fick jag syn på denna lilla Blåmes som flög in i sitt bo. Stod beredd med kameran när den kikade ut igen:Ser ni den?


Påskkort.

Scrapbooking - Kommentarer (3)
2011-04-27 @ 10:54:58
Skrev ju om ett påskkort jag gjorde för ett tag sedan, nu är tävlingen avslutad så jag kan visa upp det här:Vann inte.. =( men det var roligt att göra iaf!
Kyckligen har jag klippt till själv, tävlingsreglerna sa att man inte fick ha något grönt med men man var tvungen att använda något lila.


Karra.

Scrapbooking - Kommentarer (0)
2011-04-27 @ 10:47:40
Hos Scraplagret pågår en utlottning av Blogcandy för den pyssliga!


Jag var så klart tvungen att ta en lott. Vill du också vara med i utlottningen så följ länken: Scraplagret.


Onsdag morgon.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-27 @ 08:59:16
Sitter här med en kopp te och tittar på hur gradantalet stiger på termometern. Alldeles nyss kom min lilla kompis Morris hit och ska hålla mig sällskap en stund medans husse jobbar, bra för då tar jag mig ut på en promenad!
Hoppas det blir så pass varmt att jag kan släppa ut mina egna djur en stund idag också, dock inte Ilja det elakingen:
Bävrar.

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-04-26 @ 21:40:16
För nästan ett år sedan, 28 april, skrev jag det här inlägget efter att ha suttit och kikat på bävrar nere i kanalen. Ikväll när jag var på väg hem från jägarkursen såg jag att det var full fart på dom igen så jag åkte hem och hämtade kameran och Emil och sen satt vi där nere vid vägkanten och kikade på dom en lång stund.

Herr och Fru Bäver simmar omkring utanför sitt hem:

Skulle kunna sitta och kika på dom hur länge som helst!
Men jag önskar att jag hade råd att köpa mig ett bättre objektiv, det jag har är ingen höjdare i skymningen.. får åka ner och spana på dom nån kväll med stativet med så kanske det blir lite bättre bilder.Ute.

Mina Djur - Kommentarer (0)
2011-04-26 @ 15:50:54
Ilja på sommarbete:Dock verkar solen fungera som röd kryptonit på den rackaren, fy så elak han blir! Fast... det kanske är för att han inte vill gå in. Kan inte vara kul att vara ute i sol och gräs och sen måsta återvända in till ett instängt terrarium.


Tisdag förmiddag.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-26 @ 10:01:46
Igår fick jag ett så fint påskkort av Agnes!
Hon och jag på framsidan:och en kyckling innuti:


Vad gör mina läsare som mest idag? Själv började jag dagen med en löparrunda, den första på sisådär 5 år. Just nu känns det som att det gärna kan dröja 5 år till nästa gång...
Har dessutom hunnit med att bli rejält skrämd av världens vidrigaste, äckligaste gigant till kärrspindel som invaderade mitt territorium - altanen. Sprang in efter hårspray och jagade den med!
Förstår inte varför jag är så rädd för spindlar då alla andra små kryp mest är fascinerande....


Saft och bullar.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-25 @ 17:25:08
Ännu en kanondag!
Saft och bullar på trappen och nu väntar vi på kycklingen som ligger på grillen.


Påskhelgen.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-24 @ 17:53:28
Då var jobbhelg nr 7 för den senaste 8-veckorsperioden slut... ska bli väldigt skönt att vara ledig hela nästa helg! Även om det på sätt och vis blir jobb då med eftersom det är sista april. Men det är nåt annat att göra iaf!

Kan inte direkt klaga på denna helgen heller, vädret har varit kanon och igår när jag slutade hade Emil tagit fram Duetten, vi tog den till Runeåberg där en hel del av stora tjocka släkten befann sig. Dukade upp långbord på altanen, lånade ihop både bord, stolar och bestick för att det skulle räcka till! Charmen med sommarstuga...En trerätters lyckades vi kasta ihop iaf. 

Roger var så nöjd med att ha mycket folk omkring sig! Han gick från knä till knä:När vi skulle hem började färden med ett försök att få på värmen och att få upp rutan på förarsidan. Det första lyckades men inte till så stor nytta då fönstret trillade ner igen... blåste lite kallt om öronen men det gick bra ändå!
Efter vägen fick vi se både skoghöns, älg och en mycket förvirrad hare som vid flera tillfällen försökte ta självmord under Dutten... till sist tog den sitt förnuft till fånga och försvann ut i skogen.

Vi har även hunnit med att prova den nya altantvätten, röjde ut allt som stod där inne och körde igång högtrycken, gick galant! Så nu är det rent och fint. Önskar jag kunde ha lite mysiga soffor och dynor där ute bara, men Tusse använder vår altan som sitt andra hem vilket gör att det blir katthår på allt...Ute och kör duett i mörkret, utan sidoruta...

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-23 @ 22:24:24

mms_img57107 (MMS)

Ute och kör duett i mörkret, utan sidoruta och värme...MornMorn!

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-04-23 @ 06:43:53
Uppe med tuppen är jag! (Hade jag varit hemma hade det verkligen varit så, där börjar tupparna gala om morgonen, vilket för mig är ett ganska mysigt/somrigt ljud så det känns helt okej) lång parantes...
Dimman ligger tät över Sollefteå men det blir nog en fin och varm dag!
Nu ska jag göra lite nytta innan jag får åka hemöver.

Glad Påsk på er!Fjän.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-23 @ 00:19:33
Okej, jag har ganska lite att göra - därav alla blogginlägg. Klockan börjar bli sent, jag ska upp tiidigt, men inte är jag nå trött...
Så jag tar igen all bloggning som inte har blivit av de senaste veckor!

Har fått så gulliga reaktioner på min nya frisyr! Jag har ju numera en sån där "fjän" sidecut:

Trivs hur bra som helst!

Sprang in hos Clip-Drop In i Umeå i veckan, blev halvt ruinerad för inte var det billigt... men värt varenda krona! Blev ompysslad i 45 minuter med schamponering, klippning, styling och en massa roliga tips, förslag och idéer. Ibland kan det vara värt att unna sig själv nåt extra.
Dessutom var jag ju bara tvungen att skaffa en frisyr som matchar min nya snygga jacka! =)


Döda tulpaner.

Foto - Kommentarer (0)
2011-04-23 @ 00:02:14
Fick tulpaner av Emil förra veckan, igår när jag kom hem så var dom inte direkt i "nyskick", men jag tycker dom har sin charm ändå...Fast efter lite fotande åkte dom ut.
På internet kan man hitta allt.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-22 @ 22:58:24
Tex kan man hitta 20 sidor med "bakis-ugglor":http://hungoverowls.tumblr.com/


Lååångfredag..

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-22 @ 21:40:03
Nej, den här dagen har inte varit särskilt lång alls!
Jag började jobba kl 15, i vanliga fall tycker jag det är lite drygt att börja så sent, det är som svårt att ta sig för att göra nåt innan - men inte idag.

Efter obligatorisk ägg-frukost så tog vi en tur till stugan och kollade läget.Suddig bild på mig (skyll på fotografen..):


Det var väldigt lite vatten i älven:Efteråt åkte vi in till Ica i Långsele och handlade, när jag packat ner nästan alla varor och Emil står framme vid kassan upptäckte vi att ingen av oss hade med sig någon börs.... pinsamt! Men kassörskan bara skratta och sa att det är tur vi är i lilla Långsele, det var bara att ta med sig varorna hem och åka in och betala senare. Vi skyndade såklart hem och hämtade pengar direkt!
Väl hemma tändes grillen och det blev hamburgare till lunch: Sen blev det en lugn stund ute i solen, fotade lite vårtecken:och lät paddorna komma ut en stund, premiär för i år:Dom fick gå lösa men höll sig mest mot altankanten där det var varmt och skyddad. Snart kan dom vara ute i hagen en stund på dagarna!

Ja, det var min fredag. Imorgon blir det en tur till Runeåberg, ska bli kul att se hur långt våren har kommit där!


Borta bra men hemma bäst.

Foto - Kommentarer (3)
2011-04-21 @ 13:38:33
Det är ganska skönt att vara hemma igen och bara Emil kommer hem från sin tripp så kommer det kännas hur bra som helst! Vi var ju bra "tajmade" den här gången iaf som reste bort samtidigt, om än åt varsitt håll i landet... =)

Mina lediga dagar har bjudit på allt från sjukhusvistelse till 60-årsfirande, mest har vi bara haft det roligt! Igår när mamma låg på "sjukan" och syster jobbade fick jag några timmar för mig själv på stan i Umeå, pengarna rullade... men när jag räknade efter sen så hade jag bara spräckt min tänka budget med 150kr så det var inte så illa som det kändes ett tag.

Igårkväll tog jag och Lillemor en promenad längs älven med kameran och en kasse vantar och pulsvärmare som skulle fotas till http://www.limmo-design.se/, måånga bilder blev det!
En del seriösa och fina, andra inte särskilt seriösa alls men galet roliga!

Dom bor alldeles intill Umeälven, väldigt fint!Färgstarka vantar hon har stickat:

Kolla hur långt hår min syster har! Skitkul hade vi! Synd att det inte blir oftare bara.


Måndag. Fast jag är helt säker på att det är Fredag!

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-18 @ 21:03:46
En lång men bra dag har det varit. Sov inte många timmar alls inatt, men efter att ha åkt hem en sväng, svept en Red Bull, packat lite allt möjligt och bytt bil så var jag på banan igen. Efter ett ärende i stan styrde jag och mamma sedan kosan mot Vännäsby. VI KOM FRAM UTAN MISSÖDEN!

Här väntade en rolig överraskning! Syster har varit papperspysslare men inte gjort nåt de senaste åren så hon hade packat ihop sina papper, dekorationer, dies, pennor och diverse roligt och gav det till mig och mamma! Kan ju säga att det inte låg nerpackat särskilt länge... vi invaderade köket och pysslade järnet i några timmar! 

Förutom detta, mat och film har vi hunnit med en uppfriskande (läs blåsig) promenad längs Umeälven, kikade på alla stora isflak som brutit sig lös.
Skönt med frisk luft efter en dag inomhus, men alla var inte lika nöjda:Nu har vi precis plockat in min säng + sängkläder från bilen så dom ska hinna bli lite varma innan det är dags att göra kväll. Imorgon väntar en födelsedag!!!


Kul!

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-15 @ 23:26:20
Pizza till middag, efter det kröp slöare och slöast ihop i soffan och var nära att sova bort en fredagskväll... men så knackade det på dörren och plötsligt hade vi trevligt sällskap av goda grannar och rätt som det var pågick det bullbak i köket. Ätit popcorn, bullar, godis, bullar, druckit cola och ätit lite bullar... spelade lite wii också och kan ju hoppas att några av bullarna försvann där.Men nu åker snart nattmössan på, laddar om inför morgondagen då 18-årsfest väntar. Kanske vi blir bjuden på bullar?


Ett år går fort,

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-14 @ 20:30:52
Jag och Emil är i stort sett ganska värdelösa när det kommer till att spontant åka och hälsa på folk, men ikväll var vi ute och snurrade på stan en sväng och kom på att vi skulle svänga in hos våra Florida-kompisar på kaffe, mycket trevligt! Fick dessutom gosa med världens sötaste lilla hundvalp!Jag kan inte riktigt fatta att det har gått ett år sedan vi var i Uvesa... Vill så gärna åka igen!


Scräp!

Scrapbooking - Kommentarer (1)
2011-04-14 @ 11:48:39
Höll på att klia sönder mina stackars ögon igårkväll så idag bestämde jag mig för att hålla mig inomhus under förmiddagen så medicinerna hinner verka lite. Hamnade därför vid pysselbordet där ett påskkort skapades, blev riktigt nöjd men eftersom det ska medverka i en tävling kan jag inte visa det här ännu.
Iställer kan jag visa en dopklänning jag gjorde igår:Det är till en pojke. Jag gjorde ett blått först men upptäckte att jag inte hade några blommor som passade att dekorera med så det var bara att börja om från början.

Lite lunch nu och sen kan jag nog inte hålla mig inne längre.Onsdag.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-13 @ 13:48:36
Ögonen kliar och näsan rinner, men det gör inget! Jag har fortsatt med skrotsamlandet ute samt börjat kratta lite. Pappa står på vedbacken så jag har varit dit med fika och plockat lite näver. Fast vedbacken är lite väl hård mot mina allergier så jag håller mig mest därifrån.Nej, nu kan jag inte vara inne mer, ut och greja!


Hej!

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-12 @ 16:51:15
Saknar att blogga men jag hinner inte med, det ligger inte överst på prio-listan, men ett litet inlägg kan jag kasta in nu.

Idag har jag, Jenny och Bodil äntligen fått till en pysseldag, det var ju ett tag sedan sist! Blev väl inte sådär jättemycket gjort, men det är så roligt att ha några att sitta och surra med och få inspiration av, längtar redan till nästa gång!

Är ledig nästan hela den här veckan vilket känns jättekonstigt, har jobbat så mycket senaste månaderna att det känns ovant att ha så här mycket tid över... men det finns massor att fylla dagarna med så det går nog fort. Igår efter jobbet var jag ute och började plocka på gården bland allt rat som har tinat fram. Blev även en promenad i skogen samt ner till flotten.
Beach 2011:Känns inte så inbjudande just nu, men tänk att det inte är länge kvar förräns man ligger där nere och solar och badar!

Kvällen igår spenderades i stan med familjen Gottwall-Sjödin, grillade och åt tills vi var så där sjukt mätta och ändå fanns det mat för ett helt kompani över... hur lyckas vi alltid med det? Måndagskvällen blev iaf en mycket bra fredagskväll! 

Nu lite jakt-plugg inför kursen ikväll, inte så farligt länge kvar på det nu, tror sista gången blir 17 maj. Sen är det skjutningen efter det förstås, men det är ju bara roligt!Vatten.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-08 @ 08:40:25
God Morgon!
Dags för en ny dag, håller på att packa ryggsäcken inför dagens jobb, svårt att veta vad man behöver för kläder nu, vädret är så ojämt.. men stövlar och regnbyxor får följa med utifall att.

Igår när jag och Emil gick ner till älven för att sätta upp holken hittade vi en massa roliga vårbäckar, vattnet bara forsade upp ur marken på ett ställe och Emil blev som barn på nytt - dikade och grejjade. Själv hade jag skor som blev genomblöta bara av att titta på vattnet så jag fick leta efter torra fläckar att gå på, vilket inte var lätt. Men visst är det roligt med vatten?!Knipholken är på plats.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-07 @ 18:35:06

mms_img43624 (MMS)

Knipholken är på plats. Bra stege vi hittade va?! Den intog dock brasvedsform efter en stund... Nu hoppas vi på hyresgäster, såg att herr knipa fått sig en fru nu så det borde vara dags att gå på hus-visning snart.Kniiiiip.

Dagbok - Kommentarer (1)
2011-04-05 @ 16:56:03
Spenderade hela förmiddagen i "snickerboa" där jag byggde en Knip-holk:

Hoppas nån vill flytta in. Pappa gjorde dessutom en liten naturholk som jag ska sätta någonstans här kring huset. 
Järpe, Knipa och Hackspett har skådats idag, bara hackspetten som ville vara med på kort dock. Eller, Knipan med, men den var så långt bort att det inte blev mycket till bild...
God Morgon!

Foto - Kommentarer (2)
2011-04-05 @ 08:48:27


Dags för en ny dag i det fina vädret. Idag står holk-bygge samt jägarskola på schemat.


Hackspett.

Foto - Kommentarer (0)
2011-04-04 @ 19:16:12


Satt och iakttog två hackspettar idag. Den ena var lite långt bort så jag såg den inte hela tiden, men den närmsta flög skytteltrafik mellan en tall där den hämtade kottar och sen vidare till ett dött träd där kottarna kilades fast och hackades i småbitar.Lite smått.

Foto - Kommentarer (0)
2011-04-04 @ 18:55:47
Plötsligt har det dykt upp så mycket att fota överallt, ingen vit tråkig snö som täcker allt!


Dukat.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-04 @ 16:10:51
Har precis kommit in efter ett antal timmar utomhus, har promenerat runt i skogen och fotat. Precis när jag kom hem svängde mamma och pappa in på gården, dom skulle hämta potatis men vi passade även på att ta en fika ute på trappem och njuta av värmen. Det är bara Roger som tycker att snön ska vara kvar, han gjorde sitt bästa för att ta vara på det som är kvar av vintern och sprang/hoppade/grävde som en galning i snön! 

Håller på att ladda in dagens bilder i datorn nu, lägger väl upp nån sen men tills vidare kan jag visa hur dukningen såg ut i lördags:
Lördag.

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-02 @ 16:47:16
Lyckades sova läänge idag och när jag vaknade stod Karin och Emil i köket och fixade inför middagen, Nice!

Denna fina blomma stod dessutom på bordet:Nu är det bara att invänta alla middagsgäster och sen ikväll bär det iväg för mer jobb.

Trevlig Lördagskväll på er!


Elakt..

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-02 @ 02:04:54
Blev ni lurade igår?

Jag såg just denna video:Så elakt!!!
Men lite kul också...


Bra Fredag!!

Dagbok - Kommentarer (0)
2011-04-02 @ 00:45:45
Har haft en jättebra dag! Tvingade mig upp ur sängen klockan onaturligt tidigt imorse och efter lite frukost åkte jag upp till Runeåberg. Där packades fika och sedan åkte skoterhjälmen på. Jag tog vår trogna gamla Yamaha även kallad Skrutten!Ute i skogen högg pappa virke som ska användas till ett nytt älg-torn.
Visst ser det enkelt ut när han kastar iväg stocken så där snitsigt?!Det var inte fullt lika snitsigt när det var min tur att dra dom upp till skotern...Trodde jag skulle bli vansinnig där ett tag.....men så hjälptes vi åt med dom sista och då gick det bättre:Mamma var med också, här fick hon styra Vikingen några meter medans pappa satt bak:När vi sen skulle åka vidare för att lämna av trädpinnarna vid tornet fick jag lära mig att man ska stanna skotern om man vill titta på renspår efter vägen... Jag stannade inte, men det gjorde pappa. Ja, resten får ni räkna ut själva...
Skrutten höll iaf, den skotern klarar nog vad som helst!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus